Ποιοι σπουδαίοι ηθοποιοί θα πρωταγωνιστούν σε δεκάδες νέες αξιόλογες σειρές στη σεζόν 2022-2023

Από το... σανίδι «πατάνε» πόδι στη μικρή οθόνη!

Must Read

Και το τελευταίο τείχος… γκρεμίστηκε! Οποιαδήποτε αμφιβολία είχαν θεατρικοί ηθοποιοί με πορεία πάνω στο σανίδι ως προς τη συμμετοχή τους σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή οποιαδήποτε δυσπιστία για την αισθητική και την ποιότητα της ελληνικής τηλεόρασης κατέπεσε βλέποντας το καστ των «Αγριων μελισσών» και του «Σασμού» και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα στο γυαλί.

Φέτος θα είναι η χρυσή χρονιά της ελληνικής μυθοπλασίας, με πάνω από 30 σειρές. Οι περισσότερες βασίζονται σε βιβλία ή σε πολύ καλά σενάρια τόσο από ξένες σειρές όσο και σε πρωτότυπα Ελλήνων σεναριογράφων, ενώ δεν υπάρχει θεατρικός ηθοποιός με περγαμηνές που υπηρετεί με συνέπεια και σοβαρότητα την τέχνη του Διονύσου ή που να έχει βραβευτεί για την υποκριτική του δεινότητα που να μην κάνει πέρασμα από κάποιο εγχώριο σίριαλ.

Αναμφισβήτητα την αρχή έκαναν οι «Αγριες μέλισσες», με ένα καστ που… μυρίζει Εθνικό Θέατρο και Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, τη σκυτάλη πήρε ο «Σασμός» και έπεται συνέχεια, καθώς τα τελευταία χρόνια οι παραγωγές αξιόλογων σειρών τόσο στην ιδιωτική όσο και στην κρατική τηλεόραση έχουν αυξηθεί. Σπουδαίοι ηθοποιοί του θεάτρου επιστρέφουν στη μικρή οθόνη, χαρίζοντάς μας εξαιρετικές ερμηνείες και ενισχύοντας το όλο εγχείρημα.

Ηθοποιοί που αναμετρούνται με τους Μπρεχτ, Μπέκετ, Ιψεν, Μολιέρο, Αριστοφάνη, Μίλερ, Αισχύλο και Σαίξπηρ βρήκαν το κατάλληλο έδαφος ή μάλλον την κατάλληλη συνθήκη για να πουν το «ναι» σε μια καλή σειρά αξιώσεων και να αυξήσουν κι εκείνοι το εισόδημά τους, καθώς άλλοι οι μισθοί στο θέατρο και άλλοι στην τηλεόραση. Ολα αυτά προς όφελος των τηλεθεατών θα είναι ασφαλώς, αφού ο πήχης θα ανέβει πάρα πολύ.

Ετσι, τη σεζόν 2022-2023 από τη μικρή οθόνη θα παρελάσουν μεγάλα ονόματα. Από την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη Μαρία Ναυπλιώτου, τον Αρη Λεμπεσόπουλο και τον Δημήτρη Καταλειφό έως τον Γιώργο Νινιό και τη Μαρία Καβογιάννη. Ηθοποιοί και καλλιτέχνες που σπάνια αφήνουν το θεατρικό ρεπερτόριο για την κάμερα. Ακόμη και η Χάρις Αλεξίου, που άφησε το τραγούδι και ασχολήθηκε με το θέατρο, δεν μπόρεσε να πει «όχι» στη νέα σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega, την οποία θα δούμε από το 2023 με τίτλο «Maestro».

Ακριβοθώρητοι

Δύο σπουδαίοι θεατρικοί ηθοποιοί, που έχουν αναμετρηθεί με την αρχαία τραγωδία αλλά και τους κλασικούς, ο Γιάννης Στάνκογλου και ο Βασίλης Μπισμπίκης, θα πάρουν μέρος στη νέα δραματική σειρά του Αlpha «Αυτή η νύχτα μένει». Στο ίδιο κανάλι θα δούμε και τη σειρά «Παράδεισος κυριών», με τους πολύ καλούς θεατρικούς ηθοποιούς Λάζαρο Γεωργακόπουλο και Αργύρη Πανταζάρα.

Εμπιστοσύνη δείχνουν τα τελευταία χρόνια και στην ΕΡΤ σπουδαίοι θεατρικοί ηθοποιοί. Φέτος η κρατική τηλεόραση θα φιλοξενήσει τη σειρά «Φλόγα και άνεμος», η οποία αναφέρεται στον έρωτα του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου με την ντίβα του θεάτρου Κυβέλη. Στη σειρά εποχής θα παίξουν ακριβοθώρητοι ηθοποιοί του θεάτρου, όπως η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, που θα υποδυθεί την Κυβέλη, και ο Αρης Λεμπεσόπουλος που θα ενσαρκώσει τον Γεώργιο Παπανδρέου. Σε αυτήν την αριστουργηματική σειρά εποχής θα κάνουν πέρασμα ηθοποιοί που τιμούν το θέατρο, όπως οι Δημήτρης Καταλειφός, Θέμις Μπαζάκα, Αργύρης Πανταζάρας, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αναστάσης Ροϊλός και Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Στην ΕΡΤ, η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της σειράς «Το νησί», που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ, έρχεται με το βιβλίο της «Μια νύχτα του Αυγούστου». Στη σειρά θα πρωταγωνιστήσει η αφρόκρεμα του θεάτρου, όπως οι Μαρία Καβογιάννη, Γιάννης Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Λεωνίδας Κακούρης, Ορφέας Αυγουστίδης, Ευγενία Δημητροπούλου κ.ά.

Στην ΕΡΤ θα ζωντανέψει και το βιβλίο «Το βραχιόλι της φωτιάς». Πρόκειται για μια σειρά εποχής που θα μας πάει στην Κατοχή και θα φέρει στην οθόνη την πορεία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης προς το Αουσβιτς. Στη σειρά θα παίξουν οι πολύ καλοί θεατρικοί ηθοποιοί Νίκος Ψαρράς και Χρήστος Λούλης.

Ακόμη ένας από τους πιο γοητευτικούς Ελληνες ηθοποιούς επιστρέφει στη μικρή οθόνη! Διπλά στη… Δρόσω (Δανάη Μιχαλάκη) από τις «Αγριες μέλισσες» του ΑΝΤ1 θα δούμε τον Γιώργο Νινιό. Ο πρωταγωνιστής φαίνεται ότι θα ενδυναμώσει το καστ της νέας σειράς της ΕΡΤ «Η παραλία», που θα απολαύσουμε από τον Ιανουάριο του 2023, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου. Ο βραβευμένος θεατρικός ηθοποιός έχει δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας κατά καιρούς στην τηλεόραση κρατώντας πρωταγωνιστικούς ρόλους σε σειρές-σταθμούς, όπως στα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Μη φοβάσαι τη φωτιά», «Για την καρδιά ενός αγγέλου» και «Μαύρος Ωκεανός». Η σειρά, που είναι βασισμένη στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», και τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν τον Σεπτέμβριο, θα μας μεταφέρει στα Μάταλα της Κρήτης, όπου θα εξερευνήσουμε το κοινόβιο των χίπηδων μέσα από έρωτες, μουσική, χορό, ελευθερία, μυστήριο αλλά και κάποιο έγκλημα.

Στην ΕΡΤ επιστρέφει και ο Σπύρος Παπαδόπουλος ως ηθοποιός. Για χρόνια δεν έχει παίξει σε κάποια σειρά μυθοπλασίας αλλά στόχευε στην κωμωδία στο θέατρο. Αυτή τη χρονιά θα κάνει την ανατροπή. Μάλιστα θα πρωταγωνιστήσει στην αστυνομική σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Πανταζούδη.

Και οι προτάσεις της ΕΡΤ στη μυθοπλασία σε εξαιρετικούς θεατρικούς ηθοποιούς δεν τελειώνουν εδώ. Ο Τάσος Νούσιας και η Λυδία Φωτοπούλου θα πρωταγωνιστήσουν σε παραγωγή της ΕΡΤ με τίτλο «Sempre Viva». Μια παραγωγή γυρισμένη εξ ολοκλήρου στα Κύθηρα, την οποία θα δούμε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Από τον Ιανουάριο θα δούμε και τους Χρήστο Λούλη, Ιωάννη Παπαζήση και Λένα Παπαληγούρα. Οι τρεις θεατρικοί σταρ θα πρωταγωνιστήσουν στην «Πτώση», διά χειρός Τίνας Καμπίτση. Στο επίκεντρο της νέας ιστορίας βρίσκεται ένας καταξιωμένος χειρουργός, ο οποίος καταδικάζεται σε φυλάκιση για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης.

Και το Open κάνει κινήσεις ματ κλείνοντας θεατρικούς ηθοποιούς για πρώτα ονόματα στη μαρκίζα στις σειρές του. Στη νέα καθημερινή σειρά του «Ερωτας φυγάς» παρελαύνουν πολλά ονόματα, με αυτό της Πέμης Ζούνη να κυριαρχεί. Μεταξύ άλλων, στη σειρά παίρνουν μέρος οι Αντώνης Καρυστινός και Σταύρος Ζαλμάς. Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης επενδύει σε μεγάλα ονόματα ηθοποιών στο «Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια», όπως στους Σωτήρη Χατζάκη, Κωνσταντίνο Καζάκο και Παύλο Κουρτίδη. Το Open έκλεισε πρόσφατα και τη σειρά «Η δική μας οικογένεια». Μία διαφορετική, ξεχωριστή, σύγχρονη οικογένεια έρχεται από τη νέα σεζόν στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Πρωταγωνιστούν οι Μάριος Αθανασίου, Νίκος Πουρσανίδης και Απόστολος Γκλέτσος.

Ο Σκάι επενδύει ξανά στη μυθοπλασία και σε σημαντικούς ηθοποιούς. Στην πρώτη σειρά που ανακοινώθηκε για την επόμενη σεζόν, τη «στΟργή», πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, ενώ μαζί της, μεταξύ άλλων, θα εμφανιστούν οι Βίκυ Παπαδοπούλου, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Ιωάννης Παπαζήσης, Βασιλική Τρουφάκου, Αλέκος Συσσοβίτης και Λένα Παπαληγούρα.

Στην πιο πρόσφατη παραγωγή του σταθμού του Νέου Φαλήρου, τη σειρά «Γλυκάνισος», που, όπως μαρτυρεί ο τίτλος, γυρίζεται στη Λέσβο, θα δούμε τους Γιώργο Παπαγεωργίου, Κώστα Αποστολάκη, Τάνια Τρύπη και Ευγενία Δημητροπούλου. Ακόμη, το κανάλι του Φαλήρου θα φιλοξενήσει την «Αγρια γη», με τους Ζέτα Δούκα, Νικολέτα Βλαβιανού, Σόφη Ζαννίνου και Ορέστη Τζιόβα. Στον ΑΝΤ1 η «Μάγισσα» είναι η σειρά που θα φέρει στο κανάλι το βαρύ πυροβολικό του θεάτρου στα λημέρια του. Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης ήδη έκλεισαν την Ελλη Τρίγγου να πρωταγωνιστήσει, ενώ δίπλα της θα βρεθούν οι Γιώργος Γάλλος, Αναστάσης Ροϊλός και Νίκος Ψαρράς.

Στην κωμική σειρά του καναλιού του Αμαρουσίου «Εκτός υπηρεσίας» θα βρεθούν και οι Πάνος Βλάχος και Πυγμαλίων Δαδακαρίδης. Ενώ για το «Ποιος Παπαδόπουλος;», ήδη ανακοινώθηκαν τα ονόματα των Μαριάννας Τουμασάτου και Κρατερού Κατσούλη.
Στο Μega θα δούμε το «Μαύρο Ρόδο». Πρόκειται για μια δραματική σειρά η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη και πρωταγωνιστούν οι Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου και Θεοφανία Παπαθωμά. Θεατρικοί ηθοποιοί όλοι τους, με σπουδαίες ερμηνείες. Η ηρωίδα είναι μια 22χρονη, η Ελισάβετ, που επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από 12 χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή, μέχρι που εξαιτίας ενός σεισμού θα επιστρέψει για λίγο στο χωριό της και εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της και περιζήτητο εργένη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This