Έρχονται μέτρα στήριξης για εστίαση και τουρισμό – Τι προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

Ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε ότι το 2021 θα αυξηθούν, έλλειμμα και χρέος.

Must Read

Χρηματική βοήθεια στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν αυτά τα μέτρα στήριξης και σε άλλους κλάδους, εάν υπάρχουν οι δυνατότητες. Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε, εξάλλου, ότι ο τουρισμός θα κινηθεί εφέτος σε περίπου διπλάσια επίπεδα από το 2020 και θα φτάσει στο 50% του 2019.

«Το lockdown κοστίζει 750 εκατ. ευρώ την εβδομάδα»

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα κάθε εβδομάδα του τρέχοντος lockdown κοστίζει περίπου 750 εκατ. ευρώ. Τόνισε δε, πως είναι σημαντικό να ασκείται υπεύθυνη οικονομική πολιτική με δημοσιονομική ευελιξία αλλά όχι εκτροχιασμό, ώστε να μπορεί η χωρά να δανείζεται φθηνά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ήδη το υπουργείο έχει ανακοινώσει μέτρα 2,5 δισ. ευρώ εφέτος για τη στήριξη της οικονομίας, σημειώνοντας ότι ο λογαριασμός αυτός θα μεγαλώσει.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, προειδοποίησε ότι θα μεγαλώσουν το έλλειμμα και το χρέος εφέτος και θέλει προσοχή απέναντι στις αγορές. Ωστόσο, χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν επιστρέψει στις τράπεζες καταθέσεις 20 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 δισ. ευρώ προέρχονται από ιδιώτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This