Τζίφος και η νέα συνάντηση Σταϊκούρα με τους τραπεζίτες

Στα θέματα που κυριολεκτικά «καίνε» τους πολίτες δεν φαίνεται ούτε σήμερα να βγήκε λευκός καπνός

Must Read

Σε μεγάλο πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών η κατάσταση κυρίως με τα δάνεια και τους πλειστηριασμούς, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να κάνει συνεχώς συναντήσεις με τους τραπεζίτες ώστε να συμφωνηθεί ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας συνάντησε σήμερα τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών, εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνου Πετραλιά, της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Μαριαλένας Αθανασοπούλου και του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων, Μιχάλη Αργυρού.

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η κατάθεση πρότασης των τραπεζών για πρόγραμμα στήριξης ενήμερων ευάλωτων δανειοληπτών, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς κανόνες, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, με την κυβέρνηση να ζητά αυτή να κατατεθεί τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης, προτάσεις των τραπεζών με σκοπό την αύξηση της εγκρισιμότητας των αιτήσεων του εξωδικαστικού μηχανισμού που αφορούν τους ενήμερους δανειολήπτες τους, οι οποίες αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τέλους του έτους, χωρίς όμως να γίνεται αναφορά στους δανειολήπτες που δεν είναι ενήμεροι και αυτοί έχουν το πρόβλημα! Την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και μείωση των αυξημένων επιτοκίων χορηγήσεων ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ, καθώς και την επαναξιολόγηση του κόστους προμηθειών των τραπεζών στις απλές τραπεζικές συναλλαγές.

Πάντως στα θέματα που κυριολεκτικά «καίνε» τους πολίτες δεν φαίνεται ούτε σήμερα να βγήκε λευκός καπνός, καθώς τα πιστωτικά ιδρύματα αναμένεται να κινηθούν… διακριτά και ανεξάρτητα, ακόμη και όσον αφορά στις προμήθειες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This