Οι συνταξιούχοι δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια με τις δήθεν αυξήσεις και ανακοίνωσαν νέο συλλαλητήριο για ανήμερα του... Αγίου Βαλεντίνου!

Must Read

Η κοροϊδία και οι παλινωδίες της κυβέρνησης σε σχέση με τους συνταξιούχους προκαλούν ολοένα και μεγαλύτερη οργή, καθώς οι υποσχέσεις για νέες έκτακτες παροχές δεν είναι ικανές να τους καθησυχάσουν.

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ανακοίνωσαν νέο παναττικό συλλαλητήριο την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 10.30, στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις 7,75% εν τέλει δόθηκαν στο ακέραιο μόλις στο 55% των συνταξιούχων, ενώ, όσον αφορά τους υπολοίπους, είτε δεν πήραν απολύτως τίποτα είτε ψίχουλα ύψους 5-10 ευρώ. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εξαγγέλθηκε άμεσα ένα επίδομα προσωπικής διαφοράς που θα το λάβουν -προφανώς λίγες εβδομάδες ή μέρες πριν από τις εκλογές- όσοι περίμεναν ότι θα ενισχυθεί το εισόδημά τους και αντιθέτως βλέπουν ότι με τις καθημερινές αυξήσεις στα βασικά αγαθά αυτό μειώνεται κι άλλο.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις σημειώνουν:

«Υστερα από τις αφόρητες περικοπές 13 χρόνων στις συντάξιμες, τις κοινωνικές αποδοχές μας, την Υγεία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε όλα μας τα δικαιώματα, δεν μπορούμε να δεχτούμε ως βελτίωση της ζωής μας τις λεγόμενες αυξήσεις που γίνονται εργαλείο προπαγάνδας της κυβέρνησης για ευνόητους λόγους, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια των περικοπών έχασαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια και σήμερα η αγοραστική τους δυνατότητα μειώνεται δραματικά.

Γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων αποδείχθηκε ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για τέσσερις αυξήσεις που θα λάβει το σύνολο των συνταξιούχων και θα βελτιώσει τη ζωή τους ήταν -όπως η ΣΕΑ είχε προειδοποιήσει- ένα μεγάλο ψέμα.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε ως αυξήσεις: Το ποσοστό 7,75% που δίνεται ως αύξηση σε μια μερίδα συνταξιούχων, αφού αυτό ούτε τον επίσημο τιμάριθμο 9,9% δεν καλύπτει. Οταν η αύξηση αυτή δεν αφορά τις επικουρικές συντάξεις, οπότε η αύξηση αυτή στο σύνολο του εισοδήματος πέφτει στο 5% με 6%, μειώνοντας περαιτέρω την αγοραστική του δύναμη, με την ακρίβεια να συνεχίζει να τσακίζει κόκαλα και ο πληθωρισμός να καλπάζει.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από το έτος 2016 δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς. Οταν περίπου 300.000 συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από 1% έως 7% μόνο στην κύρια σύνταξη. Οταν, αντί για τα πληρωμένα δώρα μας, τα 250 ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση είναι ένα επίδομα για τις αγορές των Χριστουγέννων και τέλος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This