Σφοδρό χτύπημα στις ΗΠΑ από την Moody’s: Υποβάθμισε την προοπτική του τραπεζικού συστήματος!

Μεγάλες αναταράξεις από την αξιολόγηση του οίκου

Must Read

Σε ένα σκληρό χτύπημα για τον ήδη παραπαίοντα Αμερικανικό τραπεζικό τομέα που ήδη μετρά τρεις χρεοκοπίες τραπεζών, η Moody’s υποβάθμισε τη Δευτέρα την προοπτική για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών σε αρνητικό από σταθερό.

Ο οίκος Moody’s, από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης, δήλωσε ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή υπό το φως της κατάρρευσης τριων τραπεζών που ώθησαν τις ρυθμιστικές αρχές να παρέμβουν την Κυριακή με ένα δραματικό σχέδιο διάσωσης για τους καταθέτες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που επλήγησαν από την κρίση, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

«Αλλάξαμε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές μας για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ για να αντικατοπτρίσουμε τη ραγδαία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος μετά τις εκροές καταθέσεων στις Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank και Signature Bank (SNY) και τις χρεοκοπίες των SVB και SNY», αναφέρει η Moody’s σε έκθεσή της.

«Οι τράπεζες με σημαντικές απώλειες τίτλων και ανασφάλιστους καταθέτες στις ΗΠΑ μπορεί να εξακολουθούν να είναι πιο ευαίσθητες στον ανταγωνισμό ή στην τελική φυγή καταθετών, με δυσμενείς επιπτώσεις στη χρηματοδότηση, τη ρευστότητα, τα κέρδη και το κεφάλαιο», αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This