Κυβέρνηση για κλάματα! Ο ΕΦΚΑ έδωσε κατά λάθος ένα 20ευρω παραπάνω σε 572.000 συνταξιούχους!

Ούτε στο περίπτερο δεν στέλνεις το οικονομικό επιτελείο! Στα 15.500.000 φτάνει το λάθος που εντοπίστηκε - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι... χρυσοπληρώθηκαν!

Must Read

Το μπάχαλο που κρύβεται πίσω από τις επικοινωνιακές φούσκες του υπουργού Εργασίας αποκαλύφθηκε έπειτα από έλεγχο που διενήργησαν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, καθώς μία στις πέντε συντάξεις Μαρτίου καταβλήθηκε λάθος!

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 2.600.000 συντάξεων που καταβλήθηκαν, οι 572.000 ήταν λανθασμένα μεγαλύτερες. Το συνολικό υπερβάλλον ποσό που πληρώθηκε ανέρχεται στα 15.500.000 ευρώ, δηλαδή κατά μέσο όρο 26 ευρώ ανά συνταξιούχο. Η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων αυτών έλαβε επιπλέον ποσά από 0,1 ευρώ έως 50 ευρώ.

Τα θέλουν πίσω τον Δεκέμβριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση επέλεξε να πάρει πίσω τα ποσά από τους συνταξιούχους όχι άμεσα -δηλαδή λίγο πριν από τις εκλογές-, αλλά στο τέλος του χρόνου. Όπως αναφέρει, τα υπερβάλλοντα ποσά που καταβλήθηκαν λανθασμένα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων θα συμψηφιστούν με την καταβολή της σύνταξής τους στο τέλος του έτους, όταν θα συνυπολογιστεί όποια μικρή πρόσθετη αύξηση που θα δοθεί σε αυτούς λόγω του ότι το ποσοστό αύξησης του ΑΕΠ ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που προβλεπόταν στον Προϋπολογισμό.

Οι συνταξιούχοι που επηρεάζονται από την παραπάνω αστοχία μπορεί να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση από το τέλος της επόμενης εβδομάδας μέσα από την ανάρτηση των μηνιαίων εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ. Στα σημειώματα θα αναφέρεται ρητώς το υπερβάλλον ποσό που καταβλήθηκε. Ο Κωστής Χατζηδάκης ζήτησε από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες που προβλέπονται προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικώς ενδεχόμενες παραλείψεις υπαλλήλων του οργανισμού, και έδωσε εντολή ώστε να δρομολογηθεί άμεσα η ενεργοποίηση της ρήτρας αποζημίωσης που προβλέπεται στη σύμβαση μεταξύ του ΕΦΚΑ και της αναδόχου εταιρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This