TAXISnet: Μηδενικές ή πιστωτικές οι επτά στις δέκα φοροδηλώσεις!

Μεγάλη... αποχή στις υποβολές

Must Read

Παρά την παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών έως το τέλος Ιουλίου, ήδη ένας στους τρεις φορολογουμένους έχει υποβάλει δήλωση.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), οι επτά τους δέκα φορολογουμένους που έχουν ήδη υποβάλει τη δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα TAXISnet δεν θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, αφού τα εκκαθαριστικά που εκδίδονται είτε είναι μηδενικά είτε είναι πιστωτικά. Φέτος η επιστροφή φόρου γίνεται με διαδικασίες εξπρές. Με βάση τη μέχρι στιγμής εικόνα, έχουν πιστωθεί χρήματα σε 219.208 φορολογουμένους, αφού το εκκαθαριστικό που εκδόθηκε ήταν πιστωτικό.

Αναλυτικά η εικόνα που προκύπτει: Έχουν υποβληθεί 1.850.543 δηλώσεις Ε1, που αντιστοιχεί περίπου στο 29% του συνόλου. Σημειώνεται πως πέρυσι είχαν υποβληθεί περίπου 6.400.000 φορολογικές δηλώσεις. Από αυτές μηδενικό εκκαθαριστικό προέκυψε για το 52,76%, δηλαδή για 952.605 φορολογουμένους. Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν 547.441 φορολογούμενοι, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30,32% του συνόλου. Το μέσο ποσό που καλούνται να καταβάλουν είναι 857 ευρώ. Για το υπόλοιπο 16,92% των φορολογουμένων, δηλαδή 313.817, που έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση το εκκαθαριστικό είναι πιστωτικό. Η μέση επιστροφή που θα εισπράξουν είναι 348 ευρώ. Να σημειωθεί ότι οι πληρωμές, μέσω της ΤτΕ, γίνονται κάθε εβδομάδα. Καθημερινά υποβάλλονται περίπου 70.000 έως 80.000 δηλώσεις. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έως τις 31 Ιουλίου στις 15.00, ενώ την ίδια ημέρα τα μεσάνυχτα λήγει και η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου που πιθανό να προκύψει. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This