Παρατείνεται το market pass: Ποιοι και πότε θα πάρουν διπλή επιταγή

Πότε θα καταβληθεί το Youth Pass στους νέους

Must Read

Διπλή δόση θα λάβουν το Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, μετά την τρίμηνη παράταση που αποφάσισε να δώσει στην επιδότηση το οικονομικό επιτελείο. Οι παλαιοί δικαιούχοι δε χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση.

«Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου επεκτείνει και τη διαδικασία του Μarket Pass» δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος Γιάννης Χατζησαλάτας εξηγώντας πώς θα καταβληθεί η διπλή δόση του οικονομικού επιδόματος. Σχετικά με την χρονική παράταση που θα δοθεί για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο εξήγησε ότι η διπλή δόση του επιδόματος θα καταβληθεί τον Σεπτέμβριο. Νέες αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι που είτε δεν είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά ή η αίτησή τους είχε απορριφθεί. Οι παλαιοί δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό που τους αντιστοιχεί στην ψηφιακή κάρτα ή στον λογαριασμό τους, όπως το είχαν εξαρχής δηλώσει. Όσον αφορά την εφαρμογή για να γίνουν νέες αιτήσεις αυτή αναμένεται να ανοίξει στα τέλη Αυγούστου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αναφορικά με τα εισοδηματικά κριτήρια ο κ. Χατζησαλάτας διευκρίνισε ότι αυτά είναι 16.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για κάθε οικογένεια, συν 5.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας. Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το Market Pass θα πρέπει να έχει και τα ανάλογα περιουσιακά κριτήρια. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο νόμος, η αξία της περιουσίας του καθενός δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 250.000 ευρώ όταν πρόκειται για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και τα 400.000 ευρώ για την οικογένεια. «Το κέρδος το οποίο μπορούμε να πάρουμε είναι από 17,6 ευρώ το μήνα έως 100 ευρώ μηνιαίως. Η διαδικασία ενεργοποίησης της ψηφιακής κάρτας παραμένει ίδια» συμπλήρωσε ο κ. Χατζησαλάτας καλώντας τον κόσμο που δεν έχει υποβάλλει αίτηση να το κάνει. Τα ποσά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

 

 

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στη νέα πλατφόρμα vouchers.gov.gr/marketpass. Τον Σεπτέμβριο, αναμένεται και η καταβολή του Youth Pass στους νέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαιούχοι και οι παλαιοί και οι νέοι θα πρέπει να σπεύσουν να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς όπως εξήγησε, ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά είναι ακόμη περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις σε εκκρεμότητα και το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022. H επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass και είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα. Εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας., Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού. Όποιος νέος για παράδειγμα έκλεισε πέρυσι τα 18 και φέτος στα 19, θα λάβει τον Σεπτέμβρη 150 ευρώ για την περσινή χρονιά και του χρόνου θα λάβει 150 ευρώ για τη φετινή χρονιά που έκλεισε τα 19. Συνοπτικά η διπλή δόση αφορά όσους και όσες έχουν γεννηθεί μετά το 2004. 

 



Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This