Διοικητής ΔΥΠΑ για «Σπίτι μου»: «Εξαντλήθηκε ο προϋπολογισμός, 40.000 οι αιτήσεις»

«Οι 36.000 έχουν ήδη επεξεργαστεί»

Must Read

Εξαντλήθηκε μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες, ο προϋπολογισμός του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, για το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Όπως έκανε γνωστό, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, υποβλήθηκαν συνολικά 40.000 αιτήσεις από όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων οι 36.000 έχουν ήδη επεξεργαστεί.

Από αυτές οι 24.000 έχουν πάρει προέγκριση και οι 10.000 έχουν βρει και το ακίνητο και έχει ξεκινήσει ο νομικός και ο τεχνικός έλεγχος, ενώ οι 12.000 έχουν απορριφθεί.

Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε πως το 60% των δανείων αφορά σε νέα ζευγάρια, ενώ το 85% των δανείων αφορά σε δανειολήπτες με εισόδημα κάτω των 24.000 ευρώ. Μάλιστα, μόνο στην Αττική έχουν βρεθεί 3.700 σπίτια και έχει ήδη ξεκινήσει ο νομικός και τεχνικός έλεγχος.

Τέλος, ο διοικητής της ΔΥΠΑ εξήγησε σε όσες προεγκρίσεις δεν προχωρήσει η αγορά του ακίνητου, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν και θα περάσουν στους επιλαχόντες. «Από τους 10.000 που έχουν βρει και το ακίνητο, σε 1.000 έχει ολοκληρωθεί ο νομικός και ο τεχνικός έλεγχος, έχουν γίνει οι συμβάσεις, κι έχει ξεκινήσει η εκταμίευση των ποσών», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This