Εφιάλτης και φιάσκο η δήθεν οικονομική επιτυχία – Στο 305,8% του ΑΕΠ το ελληνικό χρέος

Must Read

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία έκθεσης της ελβετικής τράπεζας UBS, η οποία κάνει αναφορά στη δυναμική του χρέους των χωρών της Ευρωζώνης για το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και στα αναλυτικά της στοιχεία που αφορούν το συνολικό χρέος της Ελλάδας, οι αριθμοί προκαλούν ανατριχίλα.

Την ώρα που η Ευρωζώνη παρουσιάζει μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ, η χώρα μας έχει βρεθεί με συνολικό χρέος (από ιδιωτικό, δημόσιο και οικονομικό τομέα) 657 δισεκ. ευρώ, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 305,8% του ΑΕΠ!

Σύμφωνα με τη UBS, το ιδιωτικό χρέος αντιστοιχεί στο 96,6% του ΑΕΠ, το χρέος των νοικοκυριών στο 43% του ΑΕΠ, του μη χρηματοοικονομικού τομέα στο 53,6% του ΑΕΠ και των χρηματοοικονομικών εταιρειών στο 12,7%.

Σε ότι αφορά το ελληνικό δημόσιο χρέος, όπως αναφέρει η έκθεση των Ελβετών, ανέρχεται στο 166,5% του ΑΕΠ.

Στο σημείωμά της η UBS επισημαίνει (για όλες τις χώρες και για την Ελλάδα) ότι η μείωση του χρέους οφείλεται κυρίως στο ράλι του πληθωρισμού. Επίσης, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η περαιτέρω εξυγίανση του χρέους θα απαιτήσει περισσότερα από τις κυβερνήσεις, μέσω της δημοσιονομικής ισορροπίας, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Ακόμα και οι αριθμοί που βαίνουν μειούμενοι, είναι ιδιαίτερα υψηλοί, για μια ελληνική οικονομία που μόνο «ισχυρή» δεν είναι, όπως παπαγαλίζει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αντίθετα, είναι εύθραυστη στα όρια του… φιάσκο!

Μια Κυβέρνηση με ευθύνη της οποίας, η χώρα μας έχει καταντήσει… αποικία χρέους, την ώρα που οι επόμενες γενιές έχουν υποθηκευθεί για τα καλά και το μόνο που θα τους μείνει να πουν στο τέλος, είναι το «ζητείται ελπίς»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This