Από την επόμενη μισθοδοσία περίπου 40.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους που προέρχονται από τα αναδρομικά αλλά και τις νόμιμες αυξήσεις που έχουν υπολογιστεί από την 1η Ιουνίου 2024.
Σύμφωνα μάλιστα με εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών, Θάνου Πετραλιά, η προσωπική διαφορά συμψηφίζεται με οποιαδήποτε αύξηση του βασικού μισθού. Εξαιρούνται οι μισθολογικές αυξήσεις που καθιερώθηκαν με πρόσφατο νόμο και ορίζουν ότι οι βασικοί μισθοί στο Δημόσιο ακολουθούν τις εκάστοτε αυξήσεις στον κατώτατο μισθό που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.
Το ποσό της προσωπικής διαφοράς που συμψηφίζεται, ισούται με το μικρότερο μεταξύ του 50% της προκαλούμενης αύξησης του βασικού μισθού και του ποσού της προσωπικής διαφοράς που υπερβαίνει τα 300 ευρώ.
Διαβάστε επίσης:
Ωπα! Εκλογές!