26-5-2020

Άδωνις Γεωργιάδης: «Σκέψεις να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης πριν την 1η Ιουνίου»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν νωρίτερα από την 1η Ιουνίου τα καταστήματα εστίασης γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αυτό θα γίνει στην περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων διατηρηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και στην περίπτωση που συμφωνήσουν οι ειδικοί, οι οποίοι έχουν και τον τελευταίο λόγο.

«Δεν θ’ αφήσουμε τους επιχειρηματίες της εστίασης μόνους. Ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μία από τις πρώτες σκέψεις που είχε και το Υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή να δώσουμε επιπλέον τετραγωνικά από τους δημόσιους χώρους χωρίς επιπλέον χρέωση έτσι ώστε να μπορέσουν να απλώσουν περισσότερο τα τραπέζια τους και να έχουν τον ίδιο αριθμό τραπεζιών με μεγαλύτερες μεταξύ τους αποστάσεις» σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και φορολογικού τύπου κίνητρα, ειδικά για την εστίαση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο οποίος επισκέφθηκε χθες εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της διατίμησης των μασκών. Τόνισε ότι στις μάσκες αυξάνεται η εγχώρια παραγωγή, αυξάνονται και οι εισαγωγές, άρα, έχουμε επάρκεια, ανταγωνισμό και πτώση τιμών. «Εάν χρειαζόταν διατίμηση, εάν δηλαδή η τιμή της μάσκας εκτοξευόταν, δεν θα διστάζαμε, για ιδεολογικούς λόγους, να την επιβάλαμε. Φοβόμαστε, όμως, ότι η διατίμηση θα οδηγούσε σε πάγωμα των εισαγωγών, άρα έλλειψη» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW