26-5-2020

Η πανδημία φέρνει νέα τρικυμία στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης, με τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν έως και 20%

Πτώση τιμών έως και 20% παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη στην αγορά ακινήτου, αφού, εν μέσω κορωνοϊού, έβαλαν τέλος στις διαπραγματεύσεις οι υποψήφιοι αγοραστές, απαιτώντας «ψαλίδισμα» της αρχικής τιμής, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να προβούν σε μείωση από 10% έως και 20% της τιμής, ίσως και λίγο παραπάνω, για να μην τους χάσουν.

Τα «παζάρια» για την αγορά ακινήτων ήταν κάτι το οποίο συνέβαινε και στο παρελθόν, αλλά το τελευταίο διάστημα, λόγω της κρίσης που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, οι συνθήκες πίεσης από πλευράς μερίδας αγοραστών είναι πολύ πιο ασφυκτικές.

Έτσι, οι τιμές πέφτουν και διαμορφώνονται νέες συνθήκες στην κτηματαγορά της Θεσσαλονίκης, με την αξία των ακινήτων να αναμένεται να υποχωρήσει σε πιο χαμηλά επίπεδα στο προσεχές μέλλον, αφού ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ρίχνουν, πλέον, νερό στο κρασί τους, για να μη χάσουν τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, διότι δεν γνωρίζουν αν θα βρουν σύντομα άλλον.

Χαμόγελα για τους εν δυνάμει επενδυτές

Ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά πολλά ακίνητα σε άκρως δελεαστικές τιμές, γεγονός που κάνει τους εν δυνάμει επενδυτές να χαμογελούν, καθώς αναμένουν νέες ευκαιρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, και στην περίοδο της δεκαετούς κρίσης, η Θεσσαλονίκη άρχισε να γίνεται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, όταν οι επενδυτές, και δη ξένα funds, άρχισαν να ανακαλύπτουν μεγάλα ακίνητα σε χαμηλές τιμές.

Όπως εκτιμούν γνώστες της αγοράς ακινήτων, το real estate δέχεται μια νέα δοκιμασία, με τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να διαμορφώνουν την τάση στην αγορά, η οποία ναι μεν θα είναι πτωτική, αλλά το ύψος της θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιδράσουν οι πωλητές, αλλά και από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

error: Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του newsbreak.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.
newsbreak.gr

FREE
VIEW