«Ρέει» το χρήμα! Από τις 18 Μαΐου οι αιτήσεις για το… 18ευρο των μισθωτών που θα μείνουν σε αναστολή συμβάσεων

Must Read

Από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Κυριακή 31 Μαΐου πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις στην «Εργάνη» όσοι εργοδότες θα διατηρήσουν κλειστές, με κρατική εντολή, τις επιχειρήσεις τον Μάιο. Οι μισθωτοί τους, των οποίων οι συμβάσεις θα παραμείνουν σε αναστολή και οι οποίοι δεν χρειάζεται να προβούν σε νέες δηλώσεις, θα λάβουν την ενίσχυση που τους αναλογεί τον… επόμενο μήνα (από 5 μέχρι 10 Ιουνίου) μένοντας μέχρι τότε χωρίς χρήματα.

Σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ, οι επιχειρήσεις που σταδιακά αρχίζουν να επαναλειτουργούν τον Μάιο, μπορούν να θέσουν το 60% των εργαζόμενων σε αναστολή έως και 28 ημέρες, ενώ όσες που πλήττονται μέχρι 27 ημέρες. Οι σχετικές Δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται συγκεντρωτικά από την 1η μέχρι και τις 7 Ιουνίου. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (αναλογούν 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής) θα πραγματοποιηθεί από 10 μέχρι 12 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, οι ειδικές αποζημιώσεις για τον Μάιο θα υπολογίζονται ως εξής:

• Για όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν από τις 4/5 ή παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή από 1/5 έως 3/5, οι ημέρες που αναλογούν για την ειδική αποζημίωση είναι 3. Το δικαιούμενο ποσό του μισθωτού είναι 54 ευρώ.
• Για όσες επαναλειτουργήσουν από τις 1/5 ή παραμείνουν κλειστές από 1/5 έως και 10/5, οι ημέρες για την ειδική αποζημίωση είναι 10. Το δικαιούμενο ποσό του μισθωτού είναι 180 ευρώ.
• Για όσες επαναλειτουργήσουν από τις 18/5 ή παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή από 1/5 έως και 17/5, οι ημέρες που αναλογούν για την ειδική αποζημίωση είναι 17. Το δικαιούμενο ποσό είναι 306 ευρώ.
• Για όσες επιχειρήσεις επαναλειτουργήσουν από τις 25/5 ή παραμείνουν κλειστέςαπό 1/5 έως και 24/5, οι ημέρες που αναλογούν είναι 24. Το δικαιούμενο ποσό του μισθωτού είναι 432 ευρώ.

Επίσης, από σήμερα έως την Κυριακή 17 Μαΐου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το «800άρι» οι επιπλέον 160.000 εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στους δικαιούχους. Η πληρωμή θα γίνει σε δύο φάσεις: 13/5 και 14/5 και 18/5 και 19/5.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This