25-5-2020

ΕΕΝΕ: Να επιδοτηθεί η εργασία και όχι η ανεργία

Πλέγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων προτάσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τον περιορισμό της επικείμενης ύφεσης και της ανεργίας, παρουσίασε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών. Κεντρική θέση της είναι να περιοριστεί, όσον το δυνατόν περισσότερο, η επιδότηση-βοήθεια σε προβληματικές ή έστω ζημιογόνες επιχειρήσεις, ενώ τα κίνητρα που θα δοθούν θα πρέπει να είναι ανάλογα με τη συνεισφορά στο ΑΕΠ.

Να επιδοτηθούν η εργασία και όχι η ανεργία, οι ανοιχτές επιχειρήσεις και όχι οι κλειστές, να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που θέλουν με δυναμισμό να ανακτήσουν νέο έδαφος και όχι απλά αυτές που θέλουν να αποζημιωθούν για το χαμένο.

«Θα πρέπει να εστιάσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο σε επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας, στην ανασύνταξη του πρωτογενή τομέα και της βιομηχανίας και όλο το φάσμα της παραγωγής, μειώνοντας την εξάρτηση της οικονομίας από τον μαζικό τουρισμό και την μαζική εστίαση», υπογράμμισε ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, πρόεδρος της ΕΕΝΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατεβάστε το app του newsbreak

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

newsbreak.gr

FREE
VIEW