Δευτέρα 21/6/2021

ΕΣΕΕ: Περισσότερες δόσεις για το εισόδημα και ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις

Περισσότερες δόσεις και ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό ζήτησε η ΕΣΕΕ από το υπουργείο Οικονομικών, μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση, αλλά δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές αποφάσεις της.

Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο βρέθηκε στο επίκεντρο το περιεχόμενο των μέτρων που πρέπει να ληφθούν την επόμενη ημέρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρανίκας πρότεινε τη μετατροπή των δόσεων πληρωμής για τον φετινό φόρο εισοδήματος από τρεις διμηνιαίες σε οκτώ μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστον 10% στην εφάπαξ καταβολή, όπως επίσης και την επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Παράλληλα, ζήτησε συμμετοχή των ατομικών επιχειρήσεων χωρίς προσωπικό στην επόμενη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, θεσμοθέτηση του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, στοχευμένες μειώσεις φόρων για τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις.

Επίσης, ειδικό πακέτο μέτρων για το 40% των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε τουριστικό περιβάλλον, αλλά και επέκταση της προστασίας των επιταγών με την εισαγωγή ενός μοντέλου άτοκης δανειοδότησης του εκδότη, η οποία θα κατευθύνεται στην εξόφληση του κομιστή.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ