Αθώωση Γεωργίου made in ΔΝΤ…

Προαπαιτούμενο για την επενδυτική βαθμίδα η «δικαίωση» του τέως διοικητή της ΕΛ.ΣΤΑΤ... Με ευθεία προσβολή στους δικαστές μας ότι δεν είναι ανεξάρτητοι! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά! Η τρόικα είχε θέσει γραπτώς προς τον Τσακαλώτο το ίδιο αίτημα προκειμένου να εγκρίνει αξιολογήσεις και να εκταμιεύσει δόσεις

Must Read

Τη «γραμμή» έδωσε πρώτο το επίσημο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο διευθύνει ο τέως συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου Αιμίλιος Περδικάρης: «Αθώος» ο τέως διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου για την αλλοίωση των στατιστικών του 2009 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. «Δικαίωση».
Τη σκυτάλη ευθύς αμέσως έλαβαν η Χαριλάου Τρικούπη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος με πανηγυρικές ανακοινώσεις τους. Επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ «απηλλάγη» από το άγος της ευθύνης για τα Μνημόνια. Είναι όμως έτσι;

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Ο κ. Γεωργίου απηλλάγη με βούλευμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση της αλλοίωσης του ελλείμματος του 2009 με οριακή πλειοψηφία και με την ισχυρά μειοψηφία να είναι καταπέλτης για τις ευθύνες του. Για την υπόθεση αυτή εκκρεμεί ακόμη αναίρεση στον Αρειο Πάγο, όπως ακούω. Ο κ. Γεωργίου καταδικάστηκε επίσης από την ελληνική Δικαιοσύνη με δύο τελεσίδικες αποφάσεις για παράβαση καθήκοντος, επειδή φέρεται ότι παραβίασε τους ιδρυτικούς νόμους της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και άλλαξε τους αριθμούς αυξάνοντας το έλλειμμα του 2009 κατά 1,5% του ΑΕΠ χωρίς να συγκαλέσει Ολομέλεια της Αρχής.

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της καταδικαστικής απόφασής του και αρνήθηκε, όπως είχε την ευχέρεια, να στείλει το προδικαστικό ερώτημα που ζητούσε ο κ. Γεωργίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Κατόπιν αυτού ο τέως διοικητής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. κατέθεσε προσφυγή στο ΔΕΕ με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά του από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του κ. Γεωργίου στο ΔΕΕ συνέβησαν τα εξής ωραία, αθέμιτα και σε κάθε περίπτωση αναντίστοιχα για μία καταδίκη Ελληνος αξιωματούχου από ελληνικό δικαστήριο για πλημμέλημα:

Πρώτον, ετέθη ζήτημα αθώωσης του κ. Γεωργίου στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από τον δημοσιογράφο της «Washington Post» κ. Ιγνάσιους κατά τη συνομιλία μαζί του στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν στις ΗΠΑ την άνοιξη του 2002, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στη φίλη χώρα.

Δεύτερον, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times» συνέδεσε ευθέως την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας με την… παύση της δίωξης του κ. Γεωργίου από την ελληνική δικαιοσύνη! Συγκεκριμένα, στις 26 Ιανουαρίου η εφημερίδα του οικονομικού κατεστημένου έγραψε τα εξής εξοργιστικά για μια χώρα που υποτίθεται ότι είναι κράτος δικαίου: «Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας απαιτεί κάτι περισσότερο από τα πρωτογενή πλεονάσματα που η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει να πετύχει φέτος. Απαιτεί η Ελλάδα να δείξει ότι διαθέτει ισχυρούς θεσμούς και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Και αυτό σημαίνει να λήξει η αβάσιμη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου». Προαπαιτούμενο για την επενδυτική βαθμίδα λοιπόν η αθώωση Γεωργίου! Οπως και οι πλειστηριασμοί. Με ευθεία προσβολή στους δικαστές μας ότι δεν είναι ανεξάρτητοι!

Δεν είναι η πρώτη φορά

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά! Η τρόικα είχε θέσει γραπτώς προς τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το αίτημα-προαπαιτούμενο για αθώωση του Γεωργίου προκειμένου να εγκρίνει σειρά αξιολογήσεων και να εκταμιεύσει δόσεις. Απαίτησε επίσης από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να ανακαλέσει δηλώσεις του 2011 για τον Γεωργίου και να αναγνωρίσει ότι δεν αμφισβητεί τους αριθμούς, αν και το πόρισμα κοινοβουλευτικής επιτροπής για το χρέος τούς αμφισβητούσε ευθέως.

Τρίτον (μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΔΕΕ), εξεδόθη το βιβλίο του υποψήφιου με το ΠΑΣΟΚ ευρωβουλευτή Παντελή Καψή «Η πτώση», ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάς υπέστη τιμωρητικά Μνημόνια εξαιτίας των δηλώσεων Παπανδρέου περί διεφθαρμένης χώρας και εξαιτίας των λανθασμένων πολλαπλασιαστών οι οποίοι εφαρμόστηκαν (αυτό το προσθέτουμε εμείς) επί των φερόμενων λανθασμένων αριθμών του κ. Γεωργίου! Προς επίρρωσιν των ισχυρισμών του για τιμωρητικά Μνημόνια στα οποία καταδίκασε τη χώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ. Καψής επικαλείται δηλώσεις του κ. Σημίτη, της κυρίας Λαγκάρντ και ανώτατου αξιωματούχου της ΕΚΤ («φωτογραφίζεται» ο Λουκάς Παπαδήμος).

Ο κ. Καψής υπενθυμίζει επίσης (κάτι που κάνει και στο βιβλίο του «Χρόνια δοκιμασίας» ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης) ότι αμέσως μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος στο 15,4% από τη διοίκηση Γεωργίου η τρόικα ζήτησε πρόσθετα μέτρα και την ψήφιση του ΔΕΥΤΕΡΟΥ Μνημονίου με ΕΥΡΕΙΑ πλειοψηφία! Γιατί το πρώτο με το οποίο εκχωρείτο εθνική κυριαρχία ήταν με βάση του άρθρο 28 αντισυνταγματικό και οι τροϊκανοί είχαν ποινικές ευθύνες.

Μπανανία

Επειτα από όλα αυτά λοιπόν έρχονται χθες το ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πανηγυρίζουν περίπου ως… αθώωση το αίτημα του ΔΕΕ προς τον Αρειο Πάγο να επαναλάβει τη διαδικασία αναίρεσης επειδή δεν του έστειλε προδικαστικό ερώτημα! Αντί να πανηγυρίζουν, καλύτερα ας κοιτάξουν γύρω τους και ας δουν πώς αντιμετωπίζεται η χώρα μας από το βαθύ κατεστημένο του ΔΝΤ και τις απολήξεις του στον Τύπο.

Ως μπανανία της οποίας η αγέρωχη μέχρι στιγμής ελληνική Δικαιοσύνη διατάσσεται να παύσει διώξεις. Γιατί, αλλιώς, επενδυτική βαθμίδα γιοκ. Είναι ντροπή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργό άκουγε επί δύο ώρες τον πανικόβλητο Πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ να τους ζητά μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου να παρέμβουν στη Δικαιοσύνη για να αθωωθεί ο κ. Γεωργίου, θα έπρεπε κανονικά να σιωπά. Διότι γνωρίζει άριστα ότι τυχόν τελεσίδικη καταδίκη του κ. Γεωργίου ανοίγει θέμα ποινικών ευθυνών για στελέχη της Eurostat και του ΔΝΤ και προπάντων ανοίγει διάπλατα τον δρόμο σε εκατομμύρια Ελληνες πολίτες που επλήγησαν από τα Μνημόνια, τους αλλοιωμένους αριθμούς και τους λανθασμένους πολλαπλασιαστές να προσφύγουν στο ΔΕΕ ζητώντας υπέρογκες αποζημιώσεις.

Με πρώτους τους μικροομολογιούχους, κύριε Βενιζέλε. Ανοίγει ο δρόμος στην ελληνική Δημοκρατία να ζητήσει επιστροφή κονδυλίων έναντι παράλογης λιτότητας. Αυτός είναι ο ορισμός της δίκαιης δίκης και κάθε παρεμπόδισή της συνιστά προσβολή στο κράτος δικαίου και στην ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This