Μπαράζ προθύμων για «Πρέσπες του Αιγαίου»

Νέο «χτύπημα» στα εθνικά συμφέροντα με άρθρο στην Deutsche Welle από το «πουλέν» του ΕΛΙΑΜΕΠ Ρόναλντ Μαϊνάρντους

Must Read

Με αργά, αλλά σταθερά βήματα οι δήθεν σύμμαχοί και οι ντόπιοι εθνομηδενιστές μάς προετοιμάζουν για τη νέα προδοσία -με διακομματική συναίνεση, όπως φαίνεται, τις «Πρέσπες του Αιγαίου»- μετά την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τη γνωστή ρητορική τους κέντρα που έχουν πρωτοστατήσει στις θεωρίες της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από την Ελλάδα και την Τουρκία, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ, αλλά και με αρθρογραφία σε ΜΜΕ του εξωτερικού, προωθούν τα σχέδιά τους, που, με πρόσχημα μια επίπλαστη ηρεμία στα σύνορά μας, προετοιμάζουν ακόμα μία υποχώρηση από τις «κόκκινες» γραμμές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Αυτή τη φορά, το νέο «χτύπημα» στα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας έχει τη μορφή άρθρου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Deutsche Welle και προαναγγέλλει ότι η Δύση έχει στα σκαριά νέα διαμεσολάβηση στα Ελληνοτουρκικά. Το πλέον χαρακτηριστικό είναι ότι ο άνθρωπος που έγραψε το άρθρο στο γερμανικό μέσο ενημέρωσης είναι ο Ρόναλντ Μαϊνάρντους, ο οποίος είναι πολιτικός αναλυτής, σχολιαστής και κύριος ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο ο πολιτικός αναλυτής ουσιαστικά θεωρεί σίγουρη την παρέμβαση των συμμάχων προκειμένου να τα βρούμε με την Τουρκία, αλλά απομένει να συμφωνήσουν για την πρωτοβουλία διαμεσολάβησης και οι κυβερνήσεις που θα προκύψουν από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις δύο χώρες.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν τα κόμματα που διεκδικούν την εξουσία σε Ελλάδα και Τουρκία είναι ήδη ενήμερα και αν έχουν συμφωνήσει να δεχθούν τη μεσολάβηση των συμμάχων μας, κι αν ναι, σε ποια βάση είναι αυτή η συμφωνία.

Στο άρθρο του Ρόναλντ Μαϊνάρντους, μεταξύ άλλων, αναφέρονται οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και οι δηλώσεις που έγιναν στο Φόρουμ των Δελφών, οι οποίες, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου, συνηγορούν προς την αλλαγή κλίματος μεταξύ των δύο χωρών:

«Μετά τις εκλογές σε Τουρκία και Ελλάδα θα υπάρξει μια διεθνώς συντονισμένη νέα προσπάθεια επίλυσης των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών. Ενώ πέρυσι γινόταν λόγος για τον κίνδυνο κλιμάκωσης, τώρα κορυφαίοι δυτικοί διπλωμάτες κάνουν συντονισμένα λόγο για “παράθυρο ευκαιρίας”. ΗΠΑ και Γερμανία επιθυμούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στη νέα δυτική πρωτοβουλία. Ο επιμερισμός των καθηκόντων μεταξύ Βερολίνου και Ουάσινγκτον έγινε ήδη ορατός, όταν τον περασμένο Δεκέμβριο οι Γερμανοί έφεραν στο τραπέζι των συνομιλιών κορυφαίους διπλωμάτες από τις δύο χώρες στις Βρυξέλλες ύστερα από μήνες χωρίς άμεση ελληνοτουρκική επικοινωνία. Η μυστική διπλωματία του Βερολίνου έθεσε τις βάσεις για τη λεγόμενη “διπλωματία των σεισμών”, που δρομολογήθηκε αμέσως μετά τη φυσική καταστροφή στην Τουρκία στις αρχές Φεβρουαρίου». 

Επομένως, επιβεβαιώνονται τόσο η μυστική διπλωματία (ερήμην του λαού και της Βουλής) όσο και ο… γερμανικός δάκτυλος!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This