Κυβερνητικός εκπρόσωπος με αρχιεπισκοπικά άμφια

Η θλιβερή διαπίστωση...

Must Read

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος έχει αναλάβει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου – με τη διαφορά ότι φορά άμφια αντί για κοστούμι.

  • εφημερίδα «δημοκρατία»

Αυτή είναι η θλιβερή διαπίστωση από την ακατανίκητη ροπή του Ιεράρχη της αυτοκέφαλης Ελλαδικής Εκκλησίας να υπηρετεί πειθήνια κάθε κυβέρνηση -και, φυσικά, τον εκάστοτε πρωθυπουργό-, όσο κι αν θίγει τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας και όσο κι αν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητα της χώρας μας.

Τώρα που η κυβέρνηση τα έχει βρει, σε επικοινωνιακό, δημοσκοπικό και αμιγώς πολιτικό επίπεδο, σκούρα, ο κ. Ιερώνυμος ανέλαβε την επιδιόρθωση του… θεοσεβούμενου προφίλ του κ. Μητσοτάκη. Μία από τις δράσεις που ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο κ. Ιερώνυμος για να επιτύχει το πολυπόθητο μερεμέτι της τρωθείσας εικόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κοινή επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αρχιεπίσκοπος μαζί με τον πρωθυπουργό σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι της Βοιωτίας.

Τώρα που πλησιάζουν η Μεγαλοβδομάδα και η Ανάσταση του Κυρίου και οι κυβερνητικοί και ποικίλοι παράγοντες της Ν.Δ. θα υποχρεωθούν να πάνε σε αρκετούς ιερούς ναούς, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι να συνεχιστούν οι αποδοκιμασίες του λαού στους εκπροσώπους του κόμματος και της κυβέρνησης.

Ο γάμος των ομοφυλοφίλων δεν είναι δυνατόν να έχει ξεχαστεί μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ομοίως δεν πρόκειται να λησμονηθούν εύκολα τα κλεισίματα των ιερών ναών, η αλλαγή ώρας της Ακολουθίας της Αναστάσεως, η ματαίωση περιφοράς του Επιταφίου και η απαγόρευση της Θείας Μετάληψης που αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιερώνυμος ξεχνά, καθώς φαίνεται, και όσα κήρυξε ο Χριστός και τη φανατικά αντιχριστιανική συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον ενδιαφέρει μόνο να μην τα βάλει μαζί του η κυβέρνηση, αισθανόμενος μάλλον ότι από κάπου «τον κρατούν». Γι’ αυτό ακολουθεί την ίδια φιλοκυβερνητική πολιτική που άσκησε επί Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά με το Μνημόνιο και επί Τσίπρα με τις Πρέσπες.

Ο κ. Ιερώνυμος απογοητεύει τους πιστούς. Οι μητροπολίτες που διαφωνούν με τη στάση του ας πάρουν θέση…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Μα ο Λιάπης δεν είναι αριστερός; Έτσι διάβαζα κάποτε. Η μη ανάμειξη τής εκκλησίας σε θέματα που δεν την αφορούν (π.χ. νόμος για “γάμο” ομοφυλοφίλων), δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδιαφορία, αλλά ως σωστή στάση, όπως αρμόζει σ’ ένα κράτος, το οποίο έχει μεν βάσει Συντάγματος ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ θρησκεία, όχι όμως και κρατική. Ο πλήρης διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους θα έδιδε ένα τέλος σε όλες αυτές τις παρεξηγήσεις. Άλλη η αποστολή τής εκκλησία κι εντελώς άλλη αυτή τού κράτους. Καλό είναι να διαχωριστούν με σαφήνεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This