Στην «ελληνική Μπίλντεμπεργκ» και ο Τσίπρας, μετά τον Κασσελάκη!

Must Read

Ξαφνιάστηκα όταν έμαθα ότι ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης  πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κολλητός του τροϊκανού κ. Ντέκλαν Κοστέλο συνόδευσε τον κ. Αλέξη Τσίπρα στο νέο session της Λέσχης των Βορείων Προαστίων όπου προσκλήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σκέφτηκα ότι θα τού έδωσε ρεπό ο κ. Γιάννης Στουρνάρας από την ΤτΕ. Έπειτα πάλι, κατανόησα ότι αφού ο κ. Τσίπρας δεν έχει επαφές με κανέναν από τους πρώην του οικονομικού του επιτελείου, τούς συντρόφους που τού έδειξαν την πόρτα της εξόδου,  όπως ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτου και η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, λογικά κατέφυγε στον κ. Χουλιαράκη για να τον συνοδεύσει στην αποκαλούμενη ελληνική λέσχη Μπίλντεμπεργκ. 

 

Οφείλω να πώ ότι μαζί του πήρε και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου κ. Μιχάλη Καλογήρου για να μην ατενίζει τους Στύλους του Ολυμπίου Διός μόνος του παρέα μόνο με τον ταύρο του γνωστού πίνακα  . 

 

Από τις αφηγήσεις βεβαίως κατάλαβα ότι ο λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας κατέφυγε στον κ. Χουλιαράκη είναι γιατί βρέθηκε σ’ ένα οικονομικό κατά κύριο λόγο περιβάλλον και ήθελε να εντυπωσιάσει. Εξ ου και η εισήγησή του αφορούσε αμιγώς οικονομικά θέματα. Δεν γνωρίζω εάν εντυπωσίασε τους παριστάμενους, άλλωστε από τότε που κατέγραψα τα όσα έλαβαν χώρα κατά την αντίστοιχη εμφάνιση του κ. Στεφάνου Κασσελάκη αποφεύγουν να μού μιλάνε.

 

Ξύδι, εγώ ρώτησα και έμαθα.

Αυτήν τη φορά ο πρόεδρος της Λέσχης κ. Απόστολος Ταμβακάκης δεν βγήκε σέλφι όπως έκανε με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μάλλον τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι ικανοποιήθηκαν από όσα είπε ο πρόεδρος Τσίπρας στην Λέσχη τους. Δεν εντυπωσιάστηκαν αλλά θεώρησαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει κάνει σημαντικά βήματα προς τη φάση της πολιτικής ωρίμανσης.

 

Ίσως γιατί τούς διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία απολύτως πολιτική βλέψη και ότι το μόνο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι η σύσταση του Ινστιτούτου πολιτικών ιδεών που θα κάνει πρεμιέρα μετά τις ευρωεκλογές με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Ινστιτούτο θα προσκαλέσει ξένους ηγέτες. Δεν αναφέρομαι μόνο στον κολλητό πλέον του κ. Τσίπρα πρώην Πρωθυπουργό των Σκοπίων κ. Ζόραν Ζάεφ αλλά και στον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολάντ.

Πάντως από τους εγχώριους ο κ. Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λάβει ακόμη πρόσκληση με βάση όσα κατάλαβα όταν ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ο κ. Αλέξης όταν είπε στη Λέσχη ότι δεν έχει καμία βλέψη σχολίασε γελώντας ότι δεν θέλει να βάλει προβλήματα στο κεφάλι του και ότι τώρα είναι μια χαρά. Δεν ξέρω αν πρέπει να τον πιστέψω ή αν πρέπει να κάνω ότι τον πιστεύω όπως έκαναν οι συνδαιτημόνες του στην Κηφισιά-Νέα Ερυθραία.

 

Κυρία επί των Τιμών – Εστία της Κυριακής

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This