Παραδέχονται την ήττα τους από την Τουρκία Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης εντός της ΕΕ

«Η Τουρκία κατέχει μεν την Κύπρο, αλλά θα φτιάχνει όπλα με τους εταίρους μας!»

Must Read

Αιχμηρότατο σχόλιο του Δρ. Γιάννου Χαραλαμπίδη (σ.σ. διδάκτωρ διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών σπουδών και δημοσιογράφος) για την είσοδο της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή άμυνα και τα «κατορθώματα» του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

  • Ο κ.Χαραλαμπίδης έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του:

Αθήνα και Λευκωσία κατάφεραν να ηττηθούν εντός της ΕΕ από την Τουρκία στο θέμα των 150 δις ευρώ για τα κονδύλια που αφορούν τις πολεμικές βιομηχανίες. Ενώ πανηγύριζαν ότι η Τουρκία είναι εκτός επειδή δεν έχει υπογράψει ειδική εταιρική σχέση με την ΕΕ, τώρα λένε οι θέσεις μας δεν πέρασαν… Και εφόσον η απόφαση στις 27 Μαΐου θα ληφθεί με ειδική πλειοψηφία, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι δυστυχώς χάσαμε… ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΤΟ! Έτσι λοιπόν η Τουρκία κατέχει μεν την Κύπρο  αλλά θα φτιάχνει όπλα με τους εταίρους μας!! Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης τους ξέπλυναν με τις πολιτικές τους!!
ΥΓ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ… ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΜΥΝΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΞΕΥΜΕΝΙΣΜΟΥ


Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. μάλλον ο βαρύγπουπος τίτλος του “διδάκτωρος” ,τίτλος εξ ‘ άλλου που έχουν και άλλα 2εκατ. Έλληνες …δεν το απαλλάσσει απο το να λέει κουτουράδες για να μην το πω αλλιώς…Η ευρώπη λοιπόν η οποία είναι ένα αργοκίνητο καράβι στις αποφάσεις , πράγμα που προς στιγμήν μα εξυπηρετεί….έχει και πολλούς φιλότουρκους οι οποίοι κινούνται α λα Τράμπ δηλ..συναλλακτικά….βλέπε Ρούτε πρωη πρωθυπουργός νυν ΓΓ ΝΑΤΟ και οι Ολλανδικοί “δορυφόροι” .. η Μελόνι και οι “κολεγιές” της με τον γαμπρό ερντογάν… Η Ισπανία και οι εμπορικές συναλλαγές με τους τούρκους , η Γερμανία με τις 1500 επιχειρήσεις στην Τουρκία πιο παλιά ο Στολτεμπέργκ .κ.α… Όλοι αυτοί οδήγησαν την συζήτηση σε μια άλλη ψηφοφορία θέλοντας να αποφύγουν τους δικούς μας και ισως και τον Όρμπαν σε πλειοψηφική ψηφοφορία και όχι ψηφοφορία ομοφωνίας .και μάλιστα στο ψήφισμα ορισμένα κράτη-μέλη αρνήθηκαν κατηγορηματικά να ενσωματωθεί οποιαδήποτε αναφορά στις ελληνικές θέσεις, ιδίως όταν αυτές θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως ευθεία απόπειρα αποκλεισμού της Τουρκίας. Παρά τις δυσκολίες, επιτεύχθηκε τελικά η ενσωμάτωση αναφοράς στο άρθρο 212 σε συνδυασμό με το άρθρο 218 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που σχετίζονται με την εξωτερική δράση της ΕΕ και τη νομική βάση για σύναψη συμφωνιών με τρίτες χώρες, περιλαμβανομένων οικονομικών και χρηματοδοτικών εργαλείων Το αποτέλεσμα λειτουργεί ως θεσμικό φρένο: δεν αποκλείει ρητά την Τουρκία, αλλά θέτει υψηλά εμπόδια για βαθύτερη συμμετοχή, καθώς προϋποθέτει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο συνεργασίας το οποίο η Τουρκία σήμερα δεν πληροί. Επιπροσθέτως, ακόμη και στην περίπτωση που είχε επιτευχθεί μια πιο περιοριστική διατύπωση, υπήρχαν εναλλακτικές οδοί για να εξασφαλιστεί πρόσβαση της Τουρκίας στις προμήθειες: είτε μέσω συνεργασίας με κάποια χώρα-μέλος, είτε μέσω εταιρειών-ομπρέλα που έχουν παρουσία εντός της ΕΕ. Όσον αφορά το πρακτικό πεδίο των προμηθειών, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι το ανώτατο ποσοστό συμμετοχής τρίτων χωρών στο εκάστοτε έργο περιορίζεται στο 35%, με πιθανότητα να μειωθεί στο 30%.
    Αν αναλογιστεί κανείς ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτών των εξοπλιστικών κονδυλίων θα κατευθυνθεί προς ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ., είναι σαφές πως δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια για ουσιαστικές προμήθειες από την Τουρκία, .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This