Σε μια ομιλία 1.300 λέξεων ο προεδρεύων του Συμβουλίου Ασφαλείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε χωρίς να… αναφερθεί στην Λωρίδα της Γάζας και την ανθρωπιστική κρίση. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μετά τον ορυμαγδό αντιδράσεων για την λιμοκτονία και τον θάνατο εκατοντάδων παιδιών και αμάχων στον θύλακο, δεν βρήκε ούτε μια λέξη για να καταδικάσει όσα συμβαίνουν.
Περιορίστηκε σε γενικολογίες και ευχολόγια, όπως: «Το 2024 ήταν η “πιο θανατηφόρα χρονιά που έχει καταγραφεί” για το ανθρωπιστικό προσωπικό, με την πλειονότητα των απωλειών να σημειώνεται στη Γάζα. Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα, εκστρατείες παραπληροφόρησης και η διάδοση επιβλαβών ειδήσεων υπονόμευσαν περαιτέρω την εμπιστοσύνη προς τους ανθρωπιστικούς φορείς, μείωσαν την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα και εξέθεσαν το προσωπικό σε κινδύνους.
Η ατιμωρησία ενθαρρύνει περαιτέρω επιθετικότητα. Είναι επομένως κρίσιμο να διασφαλιστεί η λογοδοσία για παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Τρέχα γύρευε!
Όσο για το ψήφισμα 80 χωρών στο ΣΑ του ΟΗΕ, για το οποίο επαίρεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ταιριάζει γάντι η παροιμία: Απόκλαψαν όλοι, δάκρυσε κι η χήρα.
Πηγή φωτό: Χ Υπουργείο Εξωτερικών
Δείτε επίσης: