Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Αμερικανού πρώην Υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν (σ.σ. με τη γνωστή «επιστολή» που έγινε… σημαία της ελληνικής Κυβέρνησης)…
Η Ελλάδα σύρθηκε σε έναν πόλεμο (σ.σ. Ουκρανία) χωρίς κανένα όφελος, αλλά αντίθετα, με πολλές δικές της παραχωρήσεις στρατιωτικού υλικού και τώρα αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις των ΗΠΑ και της Κυβέρνησης Μπάιντεν ήταν πομφόλυγες!
«Πέταξε» ο εναέριος ανεφοδιασμός
Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες, οι δεσμεύσεις και οι υποσχέσεις της προηγούμενης αμερικανικής ηγεσίας προς την Ελλάδα, καθώς η χώρα μας δεν πρόκειται να πάρει ούτε ιπτάμενα τάνκερ (KC-135) και πιθανότατα, ούτε και αεροσκάφη C-130 από τα αποθέματα των ΗΠΑ!

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» έγινε αναθεώρηση του σχεδιασμού από το αμερικανικό Πεντάγωνο και κρίθηκε ότι ο εναέριος ανεφοδιασμός… κόβεται για την Αθήνα, παρά την περιβόητη επιστολή Μπλίνκεν και το επίσημο αίτημα από τη χώρα μας (έναν χρόνο πριν) για την απόκτηση έως και τεσσάρων «Stratotanker» (σ.σ. Boeing KC-135) από τα αποθέματα των ΗΠΑ.
Την ίδια στιγμή και μετά το «άκυρο» που… έφαγε, το ελληνικό ΓΕΑ ψάχνει να βρει εναλλακτικές λύσεις και προσεγγίσεις, καθώς το κομμάτι αυτό (σ.σ. του εναέριου ανεφοδιασμού) θεωρείται ιδιαιτέρως κρίσιμο για την Πολεμική Αεροπορία.
«Πόρτα» και για τα C-130!
Το πόσο «αξιόπιστος» ήταν ο Άντονι Μπλίνκεν, αποδεικνύεται επίσης από το διαφαινόμενο φιάσκο και στην περίπτωση των μεταγωγικών μεταφορικών αεροσκαφών C-130.

Το ελληνικό «όχι» στα… μουσειακά σαπάκια που είχαν προσφέρει οι Αμερικανοί και ο στόχος της παραχώρησης μεταγωγικών που λειτουργούν, οδήγησε σε ένα ακόμη αδιέξοδο.
Αεροσκάφη C-130H/J «δεν περισσεύουν», ήταν το μήνυμα των ΗΠΑ στη χώρα μας, με το Υπουργείο Άμυνας να βρίσκεται πια -και σε αυτό το κομμάτι- σε αναζήτηση προσωρινών λύσεων, με τα «μπαλώματα» σε παλιά αεροσκάφη που βρίσκονται ήδη στο οπλοστάσιο της Ελλάδας, να ετοιμάζονται…
Δείτε επίσης:
Συγνώμη αλλά τα ιπτάμενα τανκερ γιατί είναι απαραίτητα στην ΠΑ ; Πόσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά είναι οι Τουρκικές ακτές ή ακόμα και η ενδοχώρα της Τουρκίας ;
Ένα F-16 με εξωτερικές δεξαμενές έχει εμβέλεια πάνω από 4000 χλμ. Δηλαδή μπορεί να εκτελέσει αποστολή στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας και να επιστρέψει.
Mirage και Rafale περίπου την ίδια εμβέλεια. Μήπως τελικά η ΠΑ και εν γένει ο ΕΣ δεν υφίσταται καθόλου για την ασφάλεια της χώρας αλλά για αποστολές στα πλαίσια άλλων συμμαχιών ;
Ρωτώ ΜΗΠΩΣ….
Αν η απάντηση είναι Ναι τότε ιπτάμενα τανκερ διαθέτουν οι σύμμαχοί (όπως οι εσχάτως “φίλοι” Τούρκοι) οπότε εμείς δεν τα χρειαζόμαστε εκτός αν σκεφτόμαστε να εκστρατεύσουμε μόνοι μας απέναντι στον μεγάλο εχθρό όπως τον χαρακτηρίζει το καθεστώς, τη Ρωσία.
Χαχα… μπουχαχαχα… μπουχαχαχαχα… σας δούλεψαν οι Γιάνκηδες; χαχαχα… ο κακός ο Πούτιν φταίει; και τι θα κάνει ο έρμος ο Κούλης που του κήρυξε και πόλεμο; μ@λ@κ_ς ολκής σάς κυβερνούν.
πόσο δίκιο είχε στο παρελθόν ο Καραμανλής που είχε κάνει στροφή στη Ρωσία αφού είναι γνωστό ότι η δύση έχει παραδοθεί στη νέα τάξη πραγμάτων και είναι η αυτοκρατορία του ψεύδους
ο μπλινκεν που απαίτησε τη ψήφιση του νόμου περί ομοφυλοφιλίας από τον Κούλη, και το πιόνι τον ψήφισε
ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ, ΔΗΛΑΔΗ: ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΚΟΜΑΜΗΣ ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΠΕΡΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕ C130 ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ;