Η υπόθεση του καλωδίου ανέδειξε πολλά για τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου. Η περιθρύλητη ηλεκτρική διασύνδεση αποκάλυψε το… κομμένο καλώδιο μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης μίλησε για την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελείας, ο Παύλος Μαρινάκης αρνήθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί και σχολίασε προηγούμενες δηλώσεις του Κύπριου ΥΠΟΙΚ.
Ωστόσο, σε μια αποστροφή του λόγου του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η Ελλάδα είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Είναι προφανές ότι με την Κύπρο μάς συνδέουν στενότατοι δεσμοί και υποστηρίζουμε τις κυπριακές θέσεις για τα μεγάλα εθνικά. Οι κυπριακές θέσεις είναι και δικές μας εθνικές θέσεις. Από κει και πέρα, υπάρχουν ζητήματα που έχουν τις δικές τους προεκτάσεις.»
Ας μας απαντήσει ο κ. Μαρινάκης: Από πότε και ποια ζητήματα έχει η Ελλάδα με την Κύπρο; Πώς ανέκυψαν και πώς τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση;
Πώς είναι δυνατόν να «υπάρχουν ζητήματα» με το αδελφό κράτος της Κύπρου και ποιες είναι οι «δικές τους προεκτάσεις»;
Δείτε επίσης:
- Χρόνια είχαμε να δούμε τόσο ενεργητική εξωτερική πολιτική
- Μαρινάκης για καλώδιο: Καμία όχληση από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για την ηλεκτρική διασύνδεση με Κύπρο
- Επιβεβαιώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία την έρευνα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου