Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ διαψεύδει τα σενάρια περί νέου κόμματος και προειδοποιεί για τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας

Must Read

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, τα σενάρια περί δημιουργίας νέου κεντροδεξιού κόμματος, στο οποίο εμφανίζεται να πρωταγωνιστεί ο ίδιος και να συμμετέχουν στις διεργασίες για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα τουλάχιστον 20 πρώην υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως «καραμανλικοί».

Τις φήμες αυτές διακινεί η ιστοσελίδα tvxs.gr του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, η οποία εμφανίζει το νέο κόμμα να είναι βαφτισμένο «Δημοκράτες», αποδίδει τον στρατηγικό σχεδιασμό στον Νίκο Καραχάλιο, που είχε διατελέσει γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. επί ηγεσίας Κώστα Καραμανλή, και υποστηρίζει πως στις συζητήσεις για την ίδρυσή του λαμβάνουν μέρος τουλάχιστον 20 πρώην υπουργοί και βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων οι Γεράσιμος Γιακουμάτος, Αργύρης Ντινόπουλος, Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Χρήστος Ζώης.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι «οι διεργασίες γίνονται υπό άκρα μυστικότητα, γιατί οι μετέχοντες στην προσπάθεια θεωρούν ότι, αν μαθευτεί, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ. θα επιχειρήσει να τους εμφανίσει ως γραφικούς και να τους εξοντώσει πολιτικά». Ωστόσο, στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται πως ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δεν έχει καμία σχέση με αυτή την πολιτική πρωτοβουλία.

Ο εμφανιζόμενος, πάντως, ως «πρωταγωνιστής» στη νέα αυτή πολιτική πρωτοβουλία Κωνσταντίνος Μίχαλος, με αποκλειστική του δήλωση στη «δημοκρατία» διαψεύδει τα όποια σενάρια κυκλοφορούν, χαρακτηρίζοντάς τα εκτός πραγματικότητας.

«Έχω βαρεθεί να διαψεύδω τα ίδια και τα ίδια. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα αυτά που γράφονται. Με ορισμένα πρόσωπα που αναφέρονται δεν έχω επαφή εδώ και χρόνια. Επομένως, ούτε συζητήσεις, ούτε επαφές, ούτε σχεδιασμοί υπάρχουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. Πόσο μάλλον, δηλαδή, να έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις και να καταρτίζονται ψηφοδέλτια ανά την επικράτεια.

Επιπτώσεις της πανδημίας που ακόμη δεν έχουν διαφανεί

Όπως ανέφερε επίσης: «Αυτή την ώρα έχουμε πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθούμε. Έρχονται πολύ δύσκολες στιγμές για τη χώρα και την οικονομία, και πολλοί δεν το έχουν καταλάβει. Ο τουρισμός θα κάνει τρία τέσσερα χρόνια να ισορροπήσει από τα σοβαρά προβλήματα. Οι συνέπειες της ύφεσης θα διαφανούν πολύ σύντομα».

Ο κ. Μίχαλος, ωστόσο, πήγε ένα βήμα παραπέρα, εκφράζοντας την ανησυχία του όχι μόνο για τα προφανή, αλλά και για τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ακόμη δεν έχουν διαφανεί. Ως μια σοβαρή επίπτωση αναφέρει τις ελλείψεις που έρχονται στα σιτηρά.

Δηλώνει συγκεκριμένα: «Δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις από τα εσωτερικά προβλήματα στην οικονομία, αλλά και όσα γίνονται διεθνώς και δεν γράφονται στην Ελλάδα. Για παράδειγμα, η Ρωσία απαγόρευσε τις εξαγωγές στα σιτηρά. Έχουμε καταλάβει τι σημαίνει αυτό; Αν συνεχιστεί η απαγόρευση, θα φτάσουμε στο σημείο να πληρώνουμε ένα κουλούρι ως είδος πολυτελείας!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This