Η γερμανική ασπίδα στην Τουρκία και η ενόχληση από την ελληνογαλλική συμμαχία

Must Read

Λίγες ώρες μετά την επικοινωνία της με τον Ταγίπ Ερντογάν, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ επικοινώνησε και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διάρκεια της τηλεφωνικής επαφής τους οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε στη Γερμανίδα πολιτικό το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, εν όψει μάλιστα και της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γερμανία, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις τελευταίες ημέρες έχει υψώσει επί της ουσίας ασπίδα προστασίας στην τουρκική πλευρά και δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη από την έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου. Εκπρόσωποι, μάλιστα, της γερμανικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένα αρνηθεί να χαρακτηρίσουν παράνομες τις τουρκικές ενέργειες.

Η πολιτική των ίσων αποστάσεων την οποία τηρούν οι Γερμανοί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στην πραγματικότητα λειτουργεί ως ένας φάρος για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή, καθώς μεταφράζεται ως έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Εάν αυτό οφείλεται στις προνομιακές οικονομικές σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας ή στη συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο, η οποία πιθανώς τους ενόχλησε, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι ίδιοι.

Κατ’ άλλους, αυτό που εκνευρίζει ιδιαίτερα τη χώρα του Βορρά είναι ότι η Ελλάδα προτίμησε να πορευθεί με τη Γαλλία σε ζητήματα της Μεσογείου. Πάντως, εδώ και καιρό η Γερμανία δηλώνει σε κάθε τόνο ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να προσέλθουν σε «διάλογο» και έχει ασκήσει πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση· έναν «διάλογο», όμως, ο οποίος φαίνεται να είναι κομμένος και ραμμένος στις τουρκικές απαιτήσεις, όπως επανειλημμένα έχουν καταγγείλει Έλληνες αναλυτές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This