Παρασκευή 25/6/2021

Ο Πέτσας λέει ότι ο Κικίλιας «διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία», το ΦΕΚ όμως λέει άλλα

Στηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και την αναβάθμιση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Δείτε ακόμα: Επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη, αφαίρεσε τις αρμοδιότητες του Κικίλια

Θέλοντας να δώσει τέλος στη σχετική φημολογία, ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου: «Οι αλλαγές που έγιναν στις αρμοδιότητες των υφυπουργών Υγείας ήταν επιβεβλημένες μετά την προσθήκη μιας νέας θέσης υφυπουργού. Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας διατηρεί τις ίδιες αρμοδιότητες που είχε και τη συνολική εποπτεία, ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης έχει συντρέχουσες ή από κοινού αρμοδιότητες, ενώ η υφυπουργός κυρία Ζωή Ράπτη έχει τις αρμοδιότητες των θεμάτων Ψυχικής Υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, ο Βασίλης Κικίλιας «έχει σημαντικότατη συμβολή στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας και στη θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», ενώ απέδωσε τα όποια σενάρια στην Κουμουνδούρου: «Ας μην προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν ‘κούρεμα αρμοδιοτήτων’’. Καταλαβαίνουμε ότι αναζητούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να φύγουν τα φώτα από το δημόσιο μαλλιοτράβηγμα των στελεχών τους, αλλά ας σκεφθούν κάτι άλλο. Ίσως μια νέα ανάρτηση του προέδρου τους».

Υπενθυμίζεται ότι με το ΦΕΚ που υπεγράφη από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια οι αρμοδιότητες αυτού αφορούν τη νομοθετική πρωτοβουλία και την αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Η νέα υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη αναλαμβάνει πλέον τον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ