Aπόσυρση των συμφωνιών με τα Σκόπια – Πάει για εκλογές ο Μητσοτάκης;

Must Read

Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις διακρατικές συμφωνίες με τα Σκόπια –ουρά της Συμφωνίας των Πρεσπών- και οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ ώθησαν την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει την διαδικασία στην Βουλή.

Είναι γνωστό ότι πολλοί βουλευτές, κυρίως από την βόρεια Ελλάδα, είχαν δηλώσει ανοικτά κατά τη διάρκεια των  διαδηλώσεων για το Μακεδονικό, ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν κάτι που θα φέρει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Πρόκειται για δύο μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών που αφορούν την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας, καθώς και την σύμβαση για την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη είχε προϊδεάσει τι θα ακολουθούσε κατά την συζήτηση και ψήφιση των συμφωνιών, παραθέτοντας δηλώσεις κορυφαίων υπουργών της Κυβέρνησης την περίοδο προ της υπογραφής της Συμφωνίας στις Πρέσπες.

Μπροστά λοιπόν στο ενδεχόμενο να προκληθεί εσωκομματική ρήξη, το Μέγαρο Μαξίμου έκρινε πως δεν είναι κατάλληλη στιγμή να έλθουν προς συζήτηση οι εν λόγω συμφωνίες και πλέον είναι άγνωστο πότε θα κατατεθούν εκ νέου στην Βουλή.

Μάλιστα, τη στιγμή που το σενάριο των εκλογών αρχίζει και επανέρχεται στο προσκήνιο, η κίνηση αυτή ενισχύει τις απόψεις όσων υποστηρίζουν ότι σε εκλογικό ενδεχόμενο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να έχει και εσωτερικούς πολέμιους για το θέμα των Σκοπίων, καθώς πρώτο μέλημά του θα είναι να πείσει το λαό για την επανεκλογή του και όχι να ασχολείται με τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This