Άθλιο σχέδιο ΗΠΑ-Γερμανίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας

Must Read

Το θέμα της αποστρατικοποίησης των ελληνικών νησιών κυριαρχεί, λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών.

Κυριαρχεί, γιατί το έθεσε επιτακτικά ο Ταγίπ Ενρτογάν, μετά και τη συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Και δεν είναι μόνο αυτό, γιατί οι ΗΠΑ και Γερμανία δείχνουν να στηρίζουν την τουρκική απαράδεκτη θέση.

Σε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sozcu, αναφέρεται πως την πρόταση για την αποστρατικοποίηση των νησιών τη μετέφερε στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ. Να μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία είναι αυτή που προσπαθεί να μεσολαβήσει ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αποστρατικοποίηση και των δύο ακτών του Αιγαίου φέρεται ότι πρότεινε η Γερμανία σε Ελλάδα και Τουρκία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Sozcu. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η Γερμανία, προκειμένου να μειωθεί η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να αρχίσει ο διάλογος, φέρεται ότι πρότεινε στην Ελλάδα να αποσύρει τα στρατεύματά της από τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και αντίστοιχα στην Τουρκία να καταργήσει τη Στρατιά του Αιγαίου, η οποία εγκαθιδρύθηκε στη Σμύρνη στις 20 Ιουλίου του 1975 ως απάντηση στη στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Με αυτούς τους όρους και με αυτά τα δεδομένα θα πάμε στις διερευνητικές, μετά τη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την 1η Οκτωβρίου.

Από την ελληνική πλευρά επιμένουν πως το μόνο θέμα στο τραπέζι των διερευνητικών είναι η υφαλοκρηπίδα και ο καθορισμός των θαλάσσιων ζωνών και όχι η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά δεν πείθουν. Δεν πείθουν, γιατί, όπως κατήγγειλε και στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη όχι μόνο να συζητήσει αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, αλλά να το πράξει κιόλας.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικλ Πομπέο καταφτάνει στην Ελλάδα για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, από τον οποίο θα φιλοξενηθεί στα Χανιά, και με τον Yπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Να θυμίσουμε ότι παρά τις προσπάθειες διάψευσης από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν το αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This