Τετάρτη 16/6/2021

Συνεχίζεται η… καμπάνια του Γεραπετρίτη: «Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ»

Πότε θα είναι αυτός ο καιρός όμως...

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης υποστηρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα», πρόσθεσε πως εν καιρώ «θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια»… Μια δήλωση φυσικά τόσο αόριστη, που είναι σαν να μην έγινε. Υπερτονίστηκαν για μια ακόμη φορά από τον Υπουργό τα 6 μίλια…

«Θα το πράξει η χώρα. Θα φτάσουμε στα 12 ναυτικά μίλια εν καιρώ. Όπως προαναγγέλθηκε η επέκταση προς δυσμάς θα συντελεστεί και στην υπόλοιπη επικράτεια σε πολιτικό χρόνο , ο οποίος θα κριθεί. Στην παρούσα φάση η εθνική κυριαρχία περιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια», είπε στο Κανάλι της Βουλής ο κ.Γεραπετρίτης.

Για την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν πρόκειται ποτέ να ωραιοποιήσω καταστάσεις ούτε να αναζητήσω ευκαιριακά πολιτικά οφέλη. Περιέγραψα αυτό που ισχύει σήμερα και σήμερα η κυριαρχία μας είναι στα έξι ναυτικά μίλια στη θάλασσα και στα δέκα ναυτικά μίλια στον αέρα. Εντός αυτής της κυριαρχίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παραβίαση».

Κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους πολίτες να αποφεύγουν φωνές που θέλουν «βύθιση πλοίων σε διεθνή ύδατα. Τέτοια λόγια θα πρέπει να τα σκεφτόμαστε δυο φορές πριν τα πούμε», σχολίασε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ