Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Βαρουφάκη κατά της απαγόρευσης της πορείας για το Πολυτεχνείο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα

Must Read

Πλήρης δικαίωση για το newsbreak.gr! Όπως είχαμε αποκαλύψει χθες, αποδεικνύεται τελικά ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης  λειτουργεί σαν «δεκανίκι» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Το ΜέΡΑ25 το πρωί κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) κατά της απόφασης απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου.

Το απόγευμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως γράψαμε και χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορεί να δικάσει επί της ουσίας σε μια μέρα. Το μόνο που μπορεί να δικάσει είναι αίτημα ασφαλιστικών μέτρων με τη μορφή προσωρινής διαταγής, που τη δίνει ο πρόεδρος του αρμόδιου τμήματος. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο πρόεδρος δεν θα εξετάσει αν η απαγόρευση είναι νόμιμη ή όχι. Εξετάζει μόνο τη βλάβη του προσφεύγοντα και αν είναι ανεπανόρθωτη και τότε μόνο δίνει αναστολή.

Η αντίδραση του ΜεΡΑ25 για την απόφαση

Το ΜέΡΑ 25 αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, προσθέτει το ΜέΡΑ 25, «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης».

Το ΜέΡΑ 25 εκφράζει την ελπίδα ότι «θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This