Ο χειροκροτητής της Κυβέρνησης Κ. Σημίτης εγκρίνει την έκθεση Πισσαρίδη

Ακόμη μία φορά δείχνει τα δόντια του στη Φώφη Γεννηματά

Must Read

Σε κλακαδόρο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μετατραπεί πλέον ο μοιραίος Κώστας Σημίτης, ο οποίος αποφάσισε να προχωρήσει και σε νέα δημόσια παρέμβαση, τασσόμενος, αυτή τη φορά, υπέρ της πολυδιαφημισμένης έκθεσης Πισσαρίδη.

Ο πρώην πρωθυπουργός με άρθρο του στα «Νέα» -το δεύτερο άρθρο στη συγκεκριμένη εφημερίδα μέσα σε λίγες εβδομάδες- τάχθηκε υπέρ των προτάσεων της περιβόητης επιτροπής, η οποία άλλωστε αποτελείται από ανθρώπους του εκσυγχρονισμού, όπως ο Νίκος Καραμούζης και ο Διομήδης Σπινέλης, και φυσικά ο νυν υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου.

«Η έκθεση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διαμόρφωση μιας συστηματικής προσπάθειας της χώρας. Παρά τις δυνατόν διαφορετικές αξιολογήσεις των προτάσεών του, την ανάδειξη και άλλων σημαντικών θεμάτων που οφείλουμε να προσέξουμε, το σχέδιο Πισσαρίδη είναι μια αξιόλογη βάση για μια συστηματική προσπάθεια εξόδου από την κρίση» υποστηρίζει ο Κώστας Σημίτης μέσω του άρθρου του, αναλαμβάνοντας και επίσημα πλέον τον ρόλο του χειροκροτητή του έργου της κυβέρνησης.

Όπως ισχυρίζεται μάλιστα, η χώρα πολλές φορές στο παρελθόν δεν είχε πρόγραμμα και κατευθύνσεις για την ανάπτυξη. «Η οικονομική πολιτική ήταν μόνο μέσο εκμετάλλευσης για πολιτικούς στόχους. Δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε την καταστροφική εξέλιξη που άρχισε το 2005 και οδήγησε σε ελάχιστο χρόνο το 2010 στην καθολική αδυναμία της να παρακολουθήσει τις εξελίξεις της διεθνούς οικονομίας» αναφέρει, επιτιθέμενος με αυτόν τον τρόπο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Ο Κώστας Σημίτης με τη νέα του παρέμβαση όχι μόνο επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου, κάτι που αποδεικνύεται άλλωστε και από τα δεκάδες στελέχη του περιβάλλοντος Σημίτη που βρίσκονται στην κυβέρνηση, αλλά ακόμη μία φορά δείχνει τα δόντια του στη Φώφη Γεννηματά αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη συνολικά, καθώς επικροτεί την έκθεση Πισσαρίδη, παρόλο που δεκάδες στελέχη του Κινήματος Αλλαγής έχουν εναντιωθεί στις προτάσεις της.

Άλλωστε, στο πρόσφατο άρθρο του -πάλι στην ίδια εφημερίδα- ο πρώην πρωθυπουργός άφηνε αιχμές στο ΚΙΝ.ΑΛ. -και τον ΣΥΡΙΖΑ- για τον τρόπο με τον οποίο ασκούν αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This