Πανικός μετά τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και την εισαγγελική έρευνα: «Προσοχή, κινδυνεύουμε να πάμε φυλακή»

Ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές των ημερών είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι

Must Read

Ο σώζων εαυτόν σωθήτω για κυβερνητικά στελέχη μετά τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» – Σιωπητήριο επιβάλλει το Μαξίμου.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της «κυριακάτικης δημοκρατίας» στις 29 Νοεμβρίου

Είναι δυστύχημα για την Ελλάδα, στις πιο κρίσιμες στιγμές μετά τη Μεταπολίτευση, η ηγεσία της χώρας, η κυβέρνηση, να βρίσκεται σε τρικυμία και τα στελέχη της να ψάχνουν τρόπο να σώσει καθένα τον εαυτό του.

Θρυαλλίδα οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το μπάχαλο στο ζήτημα της καταγραφής κρουσμάτων σε δύο συστήματα που φαίνεται να οδήγησε σε λανθασμένες επιλογές ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δείτε ακόμα: Η Αθηνά Λινού επιβεβαιώνει την «Κυριακάτικη δημοκρατία»: Ντρέπομαι που το λέω αλλά υπήρχε ανακρίβεια όσον αφορά τα κρούσματα! (video)

Τα έχουν κάνει θάλασσα και έχουν αρχίσει «να δίνουν» ο ένας τον άλλον. Τα στρατόπεδα της κυβέρνησης έχουν βγάλει τα όπλα τους στο παρασκήνιο και οχυρώνονται για αυτά που μοιραία θα έρθουν. Στο προσκήνιο, όμως, προσπαθούν όλοι από χθες να επιβάλουν σιωπητήριο, με τον συντονιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια να τον έχει το Μέγαρο Μαξίμου. Επιδιώκουν σιωπητήριο γιατί αντιλαμβάνονται ότι ορισμένοι από τους εμπλεκομένους πιθανόν να καταλήξουν ακόμη και στη φυλακή.

Όλοι οι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες, που τόσο πολλά είχαν επενδύσει στην εικόνα της «επιτυχημένης» διαχείρισης της πανδημίας, κρύβονται αντί να μιλούν ξεκάθαρα για το τι συμβαίνει και είναι σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα που το αντιλαμβάνονται οι πάντες. 

Η κατάσταση έχει γίνει δύσκολη για κάποιους από αυτούς. Η χθεσινή παρέμβαση της Δικαιοσύνης έχει εντείνει τους φόβους τους και ορισμένοι από τους πρωταγωνιστές των ημερών είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι.

Η προκαταρκτική έρευνα σχετικά με όσα δημοσιεύθηκαν στη «δημοκρατία» για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, που παρήγγειλε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, θα εξετάσει αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Πάντως γίνεται φανερό από τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων και από τα στόματα των λοιμωξιολόγων, που άνοιξαν μετά το δημοσίευμα της Κυριακής, ότι υπάρχει πρόβλημα με τα στοιχεία της πανδημίας, τα οποία εν ολίγοις καθορίζουν και τη ζωή των Ελλήνων τους τελευταίους 8 μήνες.

Όλο αυτό το διάστημα που η χώρα δοκιμάζεται, αλλά κυρίως τους τελευταίους μήνες που η κατάσταση έχει ξεφύγει και έχουμε εκατόμβες νεκρών, τα στρατόπεδα στην κυβέρνηση περίμεναν ότι θα ξεσπάσει ο «πόλεμος» και θα αναζητηθούν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι, στους οποίους θα φορτωθούν όλες οι ευθύνες, για να μείνει στο απυρόβλητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έχει προετοιμαστεί καθένας με τα δικά του όπλα.

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ότι μία από τις δύο πλευρές της κυβέρνησης ηχογράφησε κρυφά συνομιλίες με υπουργούς και άλλους παράγοντες. Υπάρχουν ηχητικά ντοκουμέντα από αυτές τις συνομιλίες. Αυτά τα ηχητικά ντοκουμέντα θα χρησιμοποιηθούν από αυτούς που τα έχουν καταγράψει, αν υπάρξει λόγος, είτε για ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση είτε ως αποδεικτικό στοιχείο για την αθώωσή τους από τη Δικαιοσύνη.

Ο Νοέμβριος ήταν καταστροφικός για την Ελλάδα, με περισσότερους από 1.700 νεκρούς και το ΕΣΥ στα όριά του, με τη χώρα σε γενικό lockdown και με την οικονομική κατάσταση να προμηνύει και νέα Μνημόνια.

Χαρακτηριστικό του προβλήματος που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι η τραγική εικόνα του προέδρου του ΕΟΔΥ να κομπιάζει και να κάνει συνεχόμενα σαρδάμ, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά και οι υπόλοιπες εν χορώ δηλώσεις των επιστημόνων της επιτροπής να πείσουν ότι λαμβάνουν και χρησιμοποιούν τα σωστά στοιχεία. Και δεν περιποιεί τιμή για τον πρωθυπουργό να γράψει στα παλιά του παπούτσια τη Βουλή, γιατί, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει την Παρασκευή στις επίκαιρες ερωτήσεις που του κατέθεσαν Γεννηματά και Βαρουφάκης.

Πανικόβλητος ο Αρκουμανέας, ομολόγησε τη σύμβαση με ιδιωτική εταιρία

Μάρτυρες της ενορχηστρωμένης προσπάθειας παραποίησης της πραγματικότητας έγιναν εκατομμύρια πολίτες που παρακολούθησαν χθες βράδυ την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία συμμετείχε εκτάκτως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που έφερε στο φως την ύπαρξη διπλού συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού στον οργανισμό.

Μόνο που, αντί να δώσει επαρκείς απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας, προχώρησε σε μια «δακρύβρεχτη» απολογία σε ζωντανή μετάδοση, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα «είμαστε μια οικογένεια, δεν υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ μας».

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι ο κ. Αρκουμανέας επί της ουσίας επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ, αφού παρουσίασε οικειοθελώς τη σύμβαση που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία για ξεχωριστή καταγραφή των επιδημιολογικών δεδομένων! Προφανώς το έπραξε για να προλάβει τις νέες αποκαλύψεις (που γνωρίζει ότι θα τον εκθέσουν ακόμα περισσότερο) προσπαθώντας να αποδείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει. Το ερώτημα, φυσικά, είναι γιατί ανέθεσε σε άλλη εταιρία τη δουλειά που έκανε πολύ πετυχημένα έως τον περασμένο Ιούνιο άλλη (κρατική, μάλιστα) υπηρεσία. Χθες το ομολόγησε πρώτη φορά και φυσικά είχε ξεχάσει να το αναφέρει στην προχθεσινή του διάψευση.

Κατά τα λοιπά ο κ. Αρκουμανέας, ευρισκόμενος σε πλήρη πανικό, καθώς μπέρδευε διαρκώς τα λόγια του και έκανε απανωτά σαρδάμ, περιορίστηκε να επαναλάβει μονότονα τα περί «κακόβουλων δημοσιευμάτων» που δήθεν «βλάπτουν την κοινή προσπάθεια». Οι ισχυρισμού του πάντως δεν έπεισαν κανέναν, παρόλο που όλη η χθεσινή ενημέρωση στήθηκε με έναν και μόνο σκοπό: να πιστέψουν οι πολίτες ότι «όλα καλά, όλα ανθηρά», αφήγημα το οποίο άλλωστε προσπάθησαν να στηρίξουν ο Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Ολοι μαζί υποστήριξαν (σχεδόν με μια φωνή) «είμαστε μια οικογένεια», φράση που επανέλαβαν πολλές φορές. Παράλληλα προσπάθησαν να δείξουν ότι διαθέτουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας και για τον λόγο αυτόν επικαλέστηκαν διάφορα στατιστικά στοιχεία.

Είναι εντυπωσιακό πάντως πως, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τους επιδημιολόγους και καθηγητές Ιατρικής που δημοσίως υποστήριξαν χθες ότι υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια των στοιχείων, απέφυγαν να απαντήσουν με εμφανή αμηχανία. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This