Ο Θάνος Πλεύρης τίναξε την προανακριτική για Παπαγγελόπουλο στον αέρα!

Η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει επί της ουσίας τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου

Must Read

Με μήνυμα του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο να μετέχει σε επιτροπές την ώρα που ως δικηγόρος εκπροσωπεί αντίδικο του βουλευτή που κρίνεται.

Έγραψε συγκεκριμένα στο μήνυμα του: «Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή δεοντολογίας για άρση ασυλίας του κ. Πολάκη. Ζήτησα να αντικατασταθώ καίτοι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο διότι πλέον εκπροσωπώ νομικά τον Γιάννη Κουρτάκη και στην έγκληση και στην αγωγή στην ίδια υπόθεση. Ραντεβού στην Ευελπίδων».

Στις 27 Ιανουαρίου 2020 λοιπόν, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είχε απαιτήσει την αποχώρηση του Θάνου Πλεύρη από την προανακριτική επιτροπή που διερευνούσε τυχόν αδικήματα του αναφορικά με αυτό που ονομάστηκε «σκευωρία Novartis», ακριβώς επειδή ο βουλευτής υπήρξε συνήγορος του Αντώνη Σαμαρά σε παρεμφερή υπόθεση.

Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος:

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα “Kυριακάτικη Δημοκρατία” ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη, Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κ. Ράικου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Ο κύριος Θάνος Πλεύρης όμως τότε είχε πράξει το αντίθετο από αυτό που έπραξε εχθές, λέγοντας: «Σέβομαι απόλυτα το τεκμήριο αθωότητας και το δικαίωμα κάθε ελεγχόμενου να θέτει αιτήματα κάνοντας και χαρακτηρισμούς. Ιερή η θέση κάθε υπόπτου. Ως μέλος απαντώ θεσμικά στην Επιτροπή σύμφωνα με τον ΚΠΔ, τον όποιον μόνο οι δημοσιογράφοι δικαιολογημένα αγνοούν».

Η σημερινή εξέλιξη όμως δικαιώνει επί της ουσίας τους ισχυρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελοπούλου, ασχέτως την προσεκτική διατύπωση του Θάνου Πλεύρη ο οποίος ισχυρίζεται ότι «δεν υπάρχει ασυμβίβαστο» αλλά…

Η ουσία είναι ότι με την πράξη του αυτή δέχεται πως δεν μπορεί ένας βουλευτής να είναι μέλος επιτροπής που κρίνει έναν άλλον βουλευτή, πολλώ δε να ασκεί καθήκοντα εισαγγελικού λειτουργού, την ώρα που εκπροσωπεί τον αντίδικο του βουλευτή. Η ενέργεια αυτή του Θάνου Πλεύρη ενδέχεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση Παπαγγελοπούλου αφού είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί από την υπεράσπιση του τέως αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης για να καταδείξει την παρατυπία στην όλη διαδικασία.

Να σημειωθεί ότι αντιστοίχως είχαν εξαιρεθεί από την προανακριτική επιτροπή τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Δημήτρης Τζάνακόπουλος, γεγονός που είχε οδηγήσει τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να καταθέσει αίτηση ακυρότητας για την όλη διαδικασία.

Η σχετική ανακοίνωση έλεγε τα εξής:

«Ο Δημήτριος Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου κατέθεσαν σήμερα στο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου αίτηση του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου για κήρυξη ακυρότητας της διαδικασίας, των αποφάσεων και των πράξεων, της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνούσε την τέλεση ή όχι αδικημάτων σε βάρος του.

Οι ακυρότητες αναφέρονται αρχικά στην παράνομη και αντικοινοβουλευτική απόφαση της πλειοψηφίας της επιτροπής που εξαίρεσε από την Επιτροπή τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τζανακόπουλο και Πολάκη, καθώς επίσης και σε ακυρότητες πράξεων κα αποφάσεων που λήφθηκαν στη συνέχεια».

Ο ΣυΡιζΑ επίσης είχε ζητήσει την εξαίρεσή του Θάνου Πλεύρη από την διαδικασία για παρόμοιους λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This