Επιχείρηση «Ελευθερία»: Πως ο Μητσοτάκης συνέδεσε τον εμβολιασμό, με τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

«Θα φοράμε μάσκα κάνοντας το εμβόλιο, θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο»

Must Read

Μια ακόμα άστοχη, άκαιρη και προσβλητική αναφορά είχαμε από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος από το βήμα της Βουλής κατάφερε να υποβαθμίσει τον εορτασμό των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση του 1821, συγκρίνοντάς τον με τον… εμβολισμό κατά του κορωνοϊού. Η ύψιστη στιγμή του ελληνικού Έθνους δηλαδή, έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης, σε μια προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να προμοτάρει την εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό.

«Σε λίγα εικοσιτετράωρα, λοιπόν, ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής, αλλά αυτή τη φορά όντως την αρχή του τέλους. Και την ουσία της αποδίδει πλήρως μία και μόνο λέξη: Ελευθερία. Έτσι θα ονομάσουμε την επιχείρηση αυτή, ‘Επιχείρηση Ελευθερία’. Ελευθερία να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς, απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας. Ελευθερία να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε και πάλι υψηλούς ρυθμούς ευημερίας. Ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά…

Βέβαια, το ότι ένας ιός, όποιος κι αν είναι αυτός, ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με την Τουρκοκρατία (ούτε καν συμβολικά ή αναλογικά) και το ότι αν η κυβέρνηση είχε κάνει σωστά τη δουλειά της σε πολλούς τομείς (π.χ στοχευμένη και συντονισμένη ενίσχυση ΕΣΥ, πλάνο και σχεδιασμός των μέτρων με λογική και όχι… όπως να ‘ναι, κλπ.) δεν θα χρειαζόταν τώρα μεγαλοστομίες, δεν έχει καμία σημασία για τον Πρωθυπουργό. Ήθελε να πει την εξυπνάδα του και την είπε.

Αν αφήσουμε στην άκρη το παραπάνω… φάουλ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε ακόμα στον στόχο της κυβέρνησης, που  είναι να φτάσει το εμβόλιο δωρεάν και με ασφάλεια σε κάθε γωνιά του τόπου. Μίλησε για μια «σύνθετη άσκηση» και έκανε αναφορά στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και τις 65 κινητές μονάδες, ενώ τόνισε ότι «ίσως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός να δώσει την έγκριση μία εβδομάδα νωρίτερα, άρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή την άσκηση».

Επεσήμανε ότι το ελληνικό rapid test θα διατεθεί σύντομα στην αγορά, ενώ επέστησε την προσοχή στην τήρηση των μέτρων προστασίας, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί. «Θα φοράμε μάσκα κάνοντας το εμβόλιο, θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο», είπε με έμφαση και πρόσθεσε ότι δεν μιλάμε για καμπάνια, αλλά για εκστρατεία, σε ότι αφορά τον μαζικό εμβολιασμό.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού για τον εμβολιασμό:

«Οι επιστήμονές μας δημιούργησαν με τη στήριξη του κράτους το πρώτο ελληνικό rapid test κορωνοϊού, το οποίο σύντομα θα διατεθεί στην αγορά. Όλα αυτά αποτελούν όπλα της χώρας στη διάρκεια της μάχης κατά του κορωνοϊού, αλλά και μετά από αυτή. Όπως θα είναι και κατά την περίοδο του εμβολιασμού, μέχρι να ξημερώσει πραγματικά η επόμενη μέρα της πανδημίας. Μια μέρα που μας αξίζει, μπορεί να είναι πιο φωτεινή.

Κλείνω με τις εξής παρατηρήσεις: Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το νέο μεγάλο στοίχημα του μαζικού εμβολιασμού. Είναι μία ακόμα πρωτόγνωρη πρόκληση. Δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις, ούτε υπάρχει αποκρυσταλλωμένη εμπειρία. Υπάρχει, όμως, η αδήριτη, η αδιαπραγμάτευτη ανάγκη αυτή η μεγάλη άσκηση να ολοκληρωθεί με ταχύτητα και με επιτυχία.

Γνωρίζετε ότι η κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρωτοβουλία που έχει πάρει ο Υπουργός Υγείας, οργανώνει και εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο Εμβολιασμού ώστε η θωράκιση κατά του κορωνοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου. Με προτεραιότητα την οποία θα καθορίσει, με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.

Εκατομμύρια εμβόλια θα πρέπει να ταξιδέψουν, να διατηρηθούν με ασφάλεια, πολύ συχνά σε συνθήκες αυξημένης ψύξης. Θα πρέπει να κατευθυνθούν σε 1.018 ειδικά κέντρα εμβολιασμού, με 65 κινητές μονάδες. Είναι μια πάρα-πάρα πολύ σύνθετη άσκηση αυτή. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ίσως να δώσει την έγκριση για το πρώτο εμβόλιο της Pfizer και μια εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε.

Κατά συνέπεια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δρομολογήσουμε αυτή την άσκηση. Θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, όπως θα αξιοποιήσουμε και κάθε τρόπο επικοινωνίας. Γι’ αυτό και δεν μιλάμε για καμπάνια, αλλά μιλάμε για εκστρατεία.

Θα ζητήσουμε τη συνδρομή όλων των ειδικών, επιστημόνων, φορέων, Επιμελητηρίων, της Εκκλησίας, των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα έχουν να παίξουν έναν καθοριστικό ρόλο στο πώς θα κλείνονται τα ραντεβού, ειδικά για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να φέρουμε εις πέρας αυτή την πολύ μεγάλη άσκηση με επιτυχία.

Προσοχή όμως, η απειλή του covid θα καραδοκεί μέχρι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 60% του ελληνικού πληθυσμού. Και όπως γνωρίζετε, στα πιο πολλά εμβόλια υπάρχουν δύο κύκλοι άμυνας. Γι’ αυτό και η προσήλωση στα μέτρα προστασίας πρέπει να συνεχιστεί. Θα φοράμε μάσκα κάνοντας το εμβόλιο, θα φοράμε μάσκα και μετά το εμβόλιο. Και όσο θα προχωρά ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο ιός και τόσο συντομότερα θα μπορούμε να κερδίσουμε πίσω τον έλεγχο της ζωής μας.

Σε λίγα εικοσιτετράωρα, λοιπόν, ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό. Σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά αυτή τη φορά όντως την αρχή του τέλους. Και την ουσία της αποδίδει πλήρως μία και μόνο λέξη: Ελευθερία. Έτσι θα ονομάσουμε την επιχείρηση αυτή, «Επιχείρηση Ελευθερία».

Ελευθερία να ζούμε και να δημιουργούμε υγιείς, απελευθερωμένοι από την ομηρία και τους καταναγκασμούς της πανδημίας. Ελευθερία να επιστρέψουμε και να διεκδικήσουμε και πάλι υψηλούς ρυθμούς ευημερίας. Ελευθερία να γιορτάσουμε το 2021 τα 200 χρόνια της ελευθερίας μας ως έθνος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This