Η απλή αναλογική στους ΟΤΑ πρόβα εκλογών από τον Μητσοτάκη

Επιμένει ο Πρωθυπουργός για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και επέκταση της τηλεργασίας

Must Read

Την αλλαγή του συστήματος της απλής αναλογικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προσδιόρισε ως πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες με τη νέα ηγεσία του υπουργείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και το «ανοιχτό», μεγάλο κεφάλαιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, ενώ θα εξεταστεί, όπως είπε, η τηλεργασία στο Δημόσιο ακόμα και μετά την πανδημία.

Με το υπουργείο Εσωτερικών ο κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε τον κύκλο επισκέψεων που θα πραγματοποιήσει στα υπουργεία οι επικεφαλής των οποίων άλλαξαν κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, με το επόμενο να είναι πιθανότατα το υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη, πολύ ευρεία», επισημαίνοντας ότι η δική του παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να «τρέξουν» γρήγορα, δίνοντας έμφαση σε όσα έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με το προσωπικό, με τους άξιους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι και σε συνθήκες πολύ δύσκολες κατά κανόνα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους, προκειμένου το κράτος να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα».

Επανέφερε το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, «πάντα με την έννοια της επιβράβευσης και κυρίως, της αναγνώρισης της προσφοράς εκείνων των εξαιρετικών δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πολύ συχνά αισθάνονται ότι σε ένα εξισωτικό σύστημα αξιολόγησης η προσφορά τους δεν αναγνωρίζεται».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που έχει θέσει ως προτεραιότητα το υπουργείο, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας τόνισε: «Θα συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις, παίρνοντας τη σκυτάλη από το επιτυχημένο έργο των προκατόχων μας και επιταχύνοντας τη διαδικασία των τομών σε δύο επίπεδα: στο θεσμικό και το αναπτυξιακό».

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης σημείωσε ότι ο τομέας του «έχει στόχο να λειτουργήσει ως καταλύτης αναφορικά με τις μεταρρυθμιστικές κυβερνητικές προσπάθειες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This