Δευτέρα, 12 Απρίλιος 2021

Η πρωθυπουργική ανεμελιά και η έκρηξη κρουσμάτων

Διυλίζαμε τα Θεοφάνια και καταπίναμε την Πάρνηθα

Η έκρηξη κρουσμάτων επιφέρει νέα, ακόμα αυστηρότερα μέτρα. Ο έλεγχος έχει χαθεί. Ακόμα όμως δεν έχουμε ακούσει μία λέξη για τα πραγματικά αίτια και ανάληψη ευθύνης αυτών. Άρα, ως πολίτες δικαιούμαστε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για αυτή την απόλυτη αποτυχία, παρά την οριζόντια απαγόρευση οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας που έχει επιβληθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Η συγκυρία αύξησης των κρουσμάτων, αποδεικνύει ότι οι λιτές λειτουργίες των Θεοφανείων που έγιναν αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και δαιμονοποίησης της ίδιας μας της θρησκείας, ήταν απλώς μία προπαγάνδα. Ουδεμία σχέση έχει η έξαρση της πανδημίας με τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Αντίθετα, η απώλεια ελέγχου μπορεί να συσχετιστεί με την πρωθυπουργική ανεμελιά, όπως αυτή εκφράστηκε στην Ικαρία, αλλά κυρίως στην Πάρνηθα. Και εξηγούμαστε:

Προκειμένου να συγκαλύψουν το πρωθυπουργικό ατόπημα στην Πάρνηθα που συνιστούσε σαφέστατη παραβίαση των μέτρων, εξέτρεψαν τα ίδια τα μέτρα! Διότι μέχρι τότε ουδείς πολίτης πίστευε ότι είχε το δικαίωμα στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033, ότι μπορούσε να πάρει το αυτοκίνητο του και να πάει στην Πάρνηθα να περπατήσει. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών πίστευε ότι ο κωδικός ατομικής άθλησης αφορούσε περπάτημα πέριξ της οικίας ή όπου τελοσπάντων μπορούσε να φτάσει με τα πόδια. Άντε να κάνει μία μικρή χρήση του αυτοκινήτου μέχρι να φτάσει σε κάποιο σημείο όπου θα μπορούσε να περπατήσει.

Η κυβερνητική λαθροχειρία όμως προκειμένου να καλυφθεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, άνοιξε την κερκόπορτα ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο και να αλλάζει δήμους, στέλνοντας τον κωδικό 6. Το γεγονός αυτό απογείωσε και την κινητικότητα των πολιτών εντός Αττικής, όπως φάνηκε περίτρανα ακόμα και με την πλατεία Συντάγματος όπου χιλιάδες πολίτες συνέρρεαν για να δουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, επικαλούμενοι «ατομική άσκηση».

Οποιοσδήποτε πολίτης λοιπόν μπορεί με το δίκιο του να υποθέσει ότι η συμπεριφορά αυτή του πρωθυπουργού συνέβαλε στην υπερμετάδοση του ιού στην Αττική. Όπου η καταστρατήγηση των μέτρων έγινε θεσμός, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ο θεσμός που τα καταστρατήγησε.

Αυτό πάντως που είναι βέβαιο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ψέματα όταν από το βήμα της Βουλής ισχυρίστηκε ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποτελούν εστία αυξημένης μετάδοσης του κορωνοϊού. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι διαθέτει δύο επιστημονικές μελέτες για αυτόν τον ισχυρισμό. Τις οποίες φυσικά ουδέποτε παρουσίασε.

Κάποια στιγμή Θα πρέπει τα ΜΜΕ να ασχοληθούν σοβαρά με τις ευθύνες του πρωθυπουργού στην διαχείριση της πανδημίας και να αφήσουν το λιβάνισμα. Βλάπτει τόσο την πατρίδα, όσο και την κοινωνία η έλλειψη κριτικής. Βλάπτει όμως και την ίδια την κυβέρνηση.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ