Δευτέρα 10/5/2021

Πως ο Δένδιας γκρέμισε την πολιτική Μητσοτάκη-Σημίτη στο Αιγαίο

Με μία του φράση ακύρωσε την πολιτική του «δεν τρέχει τίποτα».

Η χθεσινή απόλυτη διαφοροποίηση του Νίκου Δένδια από την κυβερνητική γραμμή αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά, δεν ήταν η πρώτη. Ήταν όμως η πιο ηχηρή.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, την ώρα που ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε σχετική ερώτηση δεν αποδέχθηκε την παραβίαση από τους Τούρκους των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας επί της υφαλοκρηπίδας της, ο Νίκος Δένδιας έστελνε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία κατήγγειλε την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας από την Τουρκία!

Διαβάστε ακόμα: Εθνικά υπερήφανη εξωτερική πολιτική – Τρελάθηκαν οι Τούρκοι προπαγανδιστές! (video)

Την ώρα που το μέγαρο Μαξίμου διέψευδε το προφανές, ότι δηλαδή η Τουρκία διαπράττει εισβολή και κατοχή μέρους της ελληνικής κυριαρχίας με τις παράνομες ενέργειες της, ο Νίκος Δένδιας και το ΥΠΕΞ με τον πλέον επίσημο τρόπο διαφοροποιούνταν πλήρως από την γραμμή Μητσοτάκη και μιλούσε για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας. Με επίσημη επιστολή μάλιστα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Με τον υπουργό επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να προκαλεί το πανελλήνιο λέγοντας ότι η εθνική μας κυριαρχία περιορίζεται στα 6 ναυτικά μίλια!

Εχθές λοιπόν ο Νίκος Δένδιας για άλλη μια φορά κατέρριψε την πολιτική του «δεν τρέχει τίποτα», που υποβάθμιζε τις τουρκικές ενέργειες, χωρίς προφανή εξήγηση. Κάνοντας λόγο ενώπιον του Τούρκου ομόλογου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για παραβατικές ενέργειες, για παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του δικαίου της θάλασσας.

Σε πλήρη αντιδιαστολή λοιπόν από τις θέσεις του Μαξίμου και των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Νίκος Δένδιας ανέτρεψε τους ισχυρισμούς που προσέβαλαν εθνικά συμφέροντα.

Αυτή είναι η αλήθεια και το γεγονός ότι ο κ. Γεραπετρίτης παραμένει Υπουργός Επικρατείας και ο Παύλος Αποστολίδης παραμένει επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, είναι η πιο ηχηρή επιβεβαίωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ