Διεφθαρμένο το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και με τη δικαστική «βούλα»

Ιδού ποιος ευθύνεται για την οικονομική και ηθική χρεωκοπία

Must Read

Κόμμα εξουσίας, στα ταμεία του οποίου διοχετεύονταν συστηματικώς μίζες της Siemens, είναι πλέον και με την βούλα της δικαιοσύνης το ΠΑΣΟΚ, την επωνυμία του οποίου ονειρεύονται (!) να αναστήσουν αυτή την εποχή πρώην Υπουργοί του κυρίου Σημίτη προκειμένου να διεκδικήσουν την αρχηγία του.

Διαβάστε ακόμα: Ο Σημίτης πρέπει πλέον να λογοδοτήσει

Το περιεχόμενο της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία έρχεται να προστεθεί στις καταδικαστικές αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοχατζόπουλο, για τον πρώην Υπουργό Μεταφορών Αναστάσιο Μαντέλη, για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου (νόθευση εγγράφου για την λίστα Λαγκάρντ) και στις ποινικές εκκρεμότητες του πρώην Υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου για τις αγορές εξοπλισμών και το πόθεν έσχες του, αποτελεί στην πραγματικότητα την θεσμική ταφόπλακα για ένα ολόκληρο δήθεν ιδεολογικό ρεύμα, το εκσυγχρονιστικό, που στην πατρίδα μας πλασσάρεται ως …. προοδευτικό.

Συνιστά μια ακόμη κηλίδα για το κόμμα που παρέλαβε από τον Ανδρέα Παπανδρέου και παρέδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου ο παρένθετος κύριος Σημίτης τα έτη 1996 και 2004 αντιστοίχως.

Η καθαρογραμμένη απόφαση αριθμεί 3.997 σελίδες και αποτελεί ουσιαστικά ένα αφήγημα διαφθοράς της μεταπολιτευτικής πολιτικής ιστορίας  με το δικαστήριο να περιγράφει ξεκάθαρα πως «….πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του χρηματικού αυτού ποσού, στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, τέτοια δε χαρακτηριστικά είχε και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δέσποζε στην πολιτική ζωή του τόπου ως κυβερνητικό κόμμα για σχεδόν δυόμισι δεκαετίες , από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 μέχρι τα μέσα περίπου της δεκαετίας τoυ 2000, σημαίνον στέλεχος του οποίου (ΠΑΣΟΚ) ήταν ο τεσσαρακοστός τρίτος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Τσουκάτος και στα ταμεία του οποίου (ΠΑΣΟΚ) δεν καταλείπεται καμία αμφιβολία ότι κατέληξε το ποσό αυτό».

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο απάλλαξε τον Θόδωρο Τσουκάτο και άλλους δώδεκα κατηγορούμενους για το συγκεκριμένο τμήμα της υπόθεσης καθώς, όπως σημειώνεται, «δεν εμπλέκονται στη δωροδοκία άγνωστων υπαλλήλων του Οργανισμού από τη Siemens, δεδομένου ότι η μεσολάβησή τους, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, δικαιούχοι των οποίων ήταν, εξαντλούνταν στη διακίνηση του ποσού των ενός εκατομμυρίου μάρκων Γερμανίας από τη Siemens […] προς το ΠΑΣΟΚ».

Τα όσα γράφει η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις Τσουκάτου- αποκάλυψε ότι με τις μίζες χρηματοδοτούνταν οι προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑΣΟΚ ειδικώς το 2000- και σε συνδυασμό επίσης με το περιεχόμενο των δικαστικών αποφάσεων και των διώξεων για τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Μαντέλη, Παπακωνσταντίνου και Γιάννο Παπαντωνίου- αποτελούν πλέον την νεότερη ιστορία της χώρας. Πηγές στις οποίες θα καταφεύγει ο ιστορικός του μέλλοντος για να περιγράψει τι συνέβη στον τόπο μας την μαύρη αυτή περίοδο.

Μαρτυρίες και ντοκουμέντα που θα φωτίσουν τις αληθινές αιτίες της χρεωκοπίας του 2010 καθώς η διαφθορά και η διαπλοκή με τις γερμανικές πολυεθνικές καθώς και οι προμήθειες που έγιναν τότε επιβάρυναν δυσβάστακτα το δημόσιο χρέος.

Η ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όμως αποτελεί προειδοποίηση και προς τις παρούσες ηγεσίες του τόπου οι οποίοι γοητεύονται από τον εκσυγχρονιστικό λούστρο και κάνουν τα πάντα για να τον αναστήσουν πολιτικώς εκ της τέφρας του τον εκσυγχρονισμό.

Τα πολιτικά διδάγματα είναι παραπάνω από προφανή: Ο εκσυγρονισμός του κυρίου Σημίτη αποτέλεσε την γεννεσιουργό αιτία της οικονομικής χρεωκοπίας της χώρας και τον καταλυτικό παράγοντα της ηθικής χρεωκοπίας της παράταξης που ίδρυσε το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τυχόν υιοθέτηση αυτού του φθαρμένου και απαξιωμένου πολιτικού και ιδεολογικού προτύπου οδηγεί στα ίδια αποτελέσματα: Σε νέες ηθικές, ιδεολογικές και πολιτικές χρεωκοπίες. Με ιατρικούς όρους της εποχής «Αντενδείκνυται».

Διαβάστε ακόμα: Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη τσέπωνε μίζες από τη Siemens; Σκευωρία Παπαγγελόπουλου!

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κάνοντας μάλιστα αναφορά και στην Novartis. «Πριν από 15 χρόνια ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας έδωσα εντολή να ερευνηθεί το σκάνδαλο της Siemens. Σήμερα στην ιστορική απόφαση του Εφετείου αναφέρεται ότι η Siemens σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά χρηματοδοτούσε παράνομα στην Ελλάδα τα τότε κόμματα εξουσίας. Προτείνω στους πολιτικούς μου διώκτες να ξεπλύνουν και το σκάνδαλο της Siemens ως σκευωρία μου, όπως ακριβώς επιχειρούν στο σκάνδαλο της Novartis και να με εκδικηθούν για άλλη μια φορά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This