Οι 101 άστοχες προφητείες του Μητσοτάκη στη διαχείριση κρίσεων

Με «προβλέψεις» που διαψεύδονται και βεβιασμένες δηλώσεις υπεραισιοδοξίας ο πρωθυπουργός διαλύει τον… μύθο του αποτελεσματικού και αξιόπιστου ηγέτη

«Με τα λόγια χτίζω ανώγια και κατώγια» λέει ο λαός και η φράση αυτή ταιριάζει γάντι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς, αν η διακυβέρνηση της χώρας γινόταν μόνο με τα λόγια και χωρίς πράξεις, τότε θα μας είχε γλιτώσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές, δεν θα είχαμε πλημμύρες, θα μας είχε απαλλάξει από τον φονικό κορωνοϊό και η χώρα θα ευημερούσε… Μόνο που έμεινε στα μεγάλα λόγια που δεν επιβεβαιώθηκαν.

  • Από τον
    Πάνο Σώκο

Ο πρωθυπουργός αυτοδιαφημίστηκε από την αρχή της θητείας του ως αποτελεσματικός διαχειριστής των κρίσεων. Το επανέλαβε και στο «διάγγελμά» του την περασμένη Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες να συνεχίσουν να του έχουν εμπιστοσύνη ακόμα και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Ομως μετά την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας -ιδίως μετά το δεύτερο κύμα-, την αποτυχία να χτιστεί τείχος ανοσίας από τις αρχές καλοκαιριού, όπως έλεγε, τις τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, στην Εύβοια και την Ηλεία, τις πλημμύρες πέρυσι τέτοιες μέρες πάλι στη Εύβοια, που στοίχισαν τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους, τα τεράστια προβλήματα τον χειμώνα με τη «Μήδεια», έχασε αυτό το «πλεονέκτημα», το οποίο επί της ουσίας ήταν ένα επικοινωνιακό επιχείρημα και τίποτε άλλο.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ίδιος πρωθυπουργός διαλύει μόνος του αυτόν τον… μύθο του αποτελεσματικού και αξιόπιστου ηγέτη που θέλει να χτίσει για τον εαυτό του, με τις άστοχες δηλώσεις και τις προβλέψεις που έχει κάνει κατά καιρούς είτε για την πανδημία είτε για την προστασία από τις φωτιές ή για ένα σωρό άλλα θέματα. Αυτοαποκαθηλώνεται!

Αντιπυρική προστασία

Ας αρχίσουμε με τα πιο πρόσφατα γεγονότα, τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση είχε προετοιμαστεί από τον χειμώνα για την αντιπυρική προστασία, όταν στις 7 Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4662 για τη δημιουργία «Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων και την αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αυτό τον νόμο ως όπλο ο πρωθυπουργός πήρε μέρος σε σύσκεψη προετοιμασίας για την αντιπυρική προστασία και μετά τόσο ο ίδιος όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί (Χρυσοχοΐδης, Πέτσας κ.ά.) εμφάνισαν μία εικόνα πως ο κρατικός μηχανισμός είναι έτοιμος για τις πυρκαγιές. «Εχουμε κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία σε επίπεδο κεντρικού κρατικού μηχανισμού και σε επίπεδο Πυροσβεστικής για να περιορίσουμε στο ελάχιστο -τουλάχιστον στην Αττική- τον αντίκτυπο οποιασδήποτε πυρκαγιάς» είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός (24/5/2021).

Ποιο το αποτέλεσμα; Το είδαμε πριν από μερικές μέρες με τη φωτιά που ξεκίνησε από τη Βαρυμπόμπη, την πιο καταστροφική στην Αττική, με την πυρκαγιά στην Εύβοια και την ανυπολόγιστη καταστροφή με την πυρκαγιά στην Ηλεία. Θύματα δεν υπήρξαν και αυτό το πιστώνεται η κυβέρνηση, αλλά ποτέ άλλοτε στη χώρα δεν κάηκαν τόσο πολλά δάση, δεν έγιναν τόσο πολλές καταστροφές… Πάνω από 700.000 στρέμματα μέχρι τώρα, λένε οι εκτιμήσεις. Και τα μηνύματα ότι κάτι δεν πάει καλά με την πυροπροστασία είχαν έρθει πολύ νωρίς, αλλά ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν έδωσαν σημασία. Ηταν στις αρχές του καλοκαιριού με τη μεγάλη φωτιά στο Αλεποχώρι, που έκαψε 70.000 στρέμματα δάσους.

■ Αν πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, θα διαπιστώσουμε ότι οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι δεν θα ξαναζήσουμε καταστροφικές πυρκαγιές ήταν συνεχείς. Λίγο καιρό μετά την εκλογική του νίκη τον Ιούλιο του 2019 είχε πάει στην Εύβοια, που πάλι καιγόταν, και είχε δηλώσει: «Καθώς η αντιπυρική περίοδος θα φτάνει προς το τέλος της, θα αξιοποιήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να κάνουμε δραστικές παρεμβάσεις στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί συνολικά η Πολιτική Προστασία».

■ Επίσης τον Μάιο του 2020 διαφήμιζε ότι «έχουμε περισσότερο προσωπικό φέτος, καλύτερα μέσα ατομικής προστασίας για τους πυροσβέστες μας, καλύτερη οργάνωση των μέσων αεροπυρόσβεσης και καλύτερη συνολική οργάνωση του Σώματος αλλά και της Πολιτικής Προστασίας».

Πανδημία και εμβολιασμοί: «Αρχές καλοκαιριού βγαίνουμε μια για πάντα από αυτήν την κρίση»

Για την πανδημία, την εξάπλωσή της αλλά και την πρόοδο των εμβολιασμών είναι τόσο πολλές οι άστοχες προβλέψεις που έχει κάνει ο πρωθυπουργός, που δεν ξέρει κανείς τι να πρωτογράψει. Ας αρχίσουμε από τις πιο πρόσφατες:

■ Σε ένα από τα συνήθη «διαγγέλματά» του στις 9 Φεβρουαρίου του 2021 είχε αναφερθεί στο περίφημο «τελευταίο μίλι» προς την ελευθερία, που όμως ακόμα το διανύουμε… «Είναι και το τελευταίο μίλι προς την ελευθερία. Η Πολιτεία έχει το σχέδιο ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Ελληνες να έχουν θωρακιστεί».

■ Στις 15 Φεβρουαρίου 2021, μιλώντας στο Bloomberg, είχε πει ότι από τον Απρίλιο η κατάσταση με την πανδημία στη χώρα μας θα είναι καλύτερη, ενώ στις 3 Μαρτίου σε διαδικτυακή συζήτηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε σημειώσει ότι «η επίδραση των εμβολιασμών αρχίζει να διαφαίνεται και σε συνδυασμό με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες μού γεννάται η αισιοδοξία ότι στο τέλος της άνοιξης αρχές καλοκαιριού θα βγαίνουμε μια για πάντα από αυτή την κρίση. Οντως βλέπουμε φως στο τούνελ».

■ Λίγο νωρίτερα, στις 10 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του στον Σκάι, είχε πει ότι βλέπουμε «το τέλος του τούνελ». Μήνες μετά είμαστε ακόμα πιο βαθιά στο τούνελ.

■ Στις 2 Απριλίου 2021, μιλώντας στη Βουλή για το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία, είχε υποστηρίξει: «Ενώ ο πλανήτης βιώνει ένα νέο κύμα πανδημίας, το οποίο χτυπάει και την πατρίδα μας, η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα σε σχέση με άλλα κράτη…» Ηδη η χώρα μετρούσε 12.000 νεκρούς.

■ Τον Μάιο σε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» είχε πει ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αναμένει πως τα πράγματα θα θυμίζουν ένα φυσιολογικό καλοκαίρι. Επίσης στο μήνυμά του για το Πάσχα του 2021 είχε πει: «Το ανοιξιάτικο Πάσχα, λοιπόν, προμηνύει ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι… Η χώρα πέτυχε να κάνει την υγειονομική πολιορκία ευκαιρία προόδου».

■ Οσον αφορά τους εμβολιασμούς, στις 25 Μαΐου του 2021 από τις Βρυξέλλες είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα φτάνει σύντομα σε ένα τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς. Πάλι έπεσε έξω! Τελειώνει το καλοκαίρι και δυστυχώς είμαστε ακόμα ούτε στο 50%, ενώ, όταν άρχισε το πρόγραμμα, ο ίδιος και υπουργοί υποστήριζαν ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού.

■ Τον προηγούμενο χρόνο, στις 21 Μαΐου 2020, αναπαυμένος στις δάφνες της επιτυχούς αντιμετώπισης του πρώτου κύματος της πανδημίας νόμιζε ότι ξεμπερδέψαμε για τα καλά και το έλεγε χωρίς επιφυλάξεις, κάνοντας ανάλογα σχέδια και για την οικονομία. «Οπως κερδίσαμε τη μάχη της υγείας, θα κερδίσουμε και τη μάχη της οικονομίας» είχε δηλώσει, αλλά διαψεύστηκε και στο ένα και στο άλλο.

■ Λίγες μέρες μετά, σε συνέντευξη στο Star και στη Μάρα Ζαχαρέα (25 Μαΐου 2020), μιλώντας με ύφος θριαμβευτή και αποφασιστικού ηγέτη που έσωσε τον λαό του, σημείωνε: «Από τη στιγμή που έπρεπε να πάρω την απόφαση (για lockdown) είπα να πάμε τώρα, να μην πάμε σε μία βδομάδα, να μην πάμε σε δέκα μέρες, δεν θα αλλάξει κάτι, αντιθέτως θα έχουμε ένα όφελος αν καταφέρουμε να πνίξουμε αυτή την επιδημία εν τη γενέσει της. Και αυτό πιστεύω ότι καταφέραμε και κάναμε». Η πανδημία όμως φαίνεται ότι… γεννήθηκε πολλές φορές από τότε.

■ Στις 13 Ιουνίου 2020, όταν από τη Σαντορίνη με φόντο το ηλιοβασίλεμα έδωσε το σύνθημα να ανοίξει ο τουρισμός με τα γνωστά αποτελέσματα, είχε πει σε συνέντευξή του: «Ο ελληνικός τουρισμός επέστρεψε. Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό, ελάτε στην Ελλάδα, πείτε στους φίλους σας, στους αναγνώστες σας, στους ακροατές σας, στους τηλεθεατές σας ότι έχουμε ανοίξει και ότι είναι καλοδεχούμενοι». Λίγοι τουρίστες τον άκουσαν και ήρθαν, το σύνθημά του όμως πως όλα ήταν ελεύθερα και πάλι ήταν αρκετό για να φέρει μετά το καλοκαίρι το δεύτερο κύμα της πανδημίας και μετά το τρίτο, που κράτησαν οκτώ μήνες.

■ Το ίδιο καλοκαίρι, μιλώντας στο Σκάι (7 Ιουλίου 2020), έλεγε: «Αντιμετωπίσαμε το πρώτο κύμα με μεγάλη επιτυχία και είμαστε πιο έτοιμοι σήμερα από ό,τι ήμασταν πριν από πέντε μήνες… Εκανα τον υπολογισμό -και ελπίζω να δικαιωθώ- ότι όσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πέραν του ότι θα προστατεύσουμε ανθρώπινες ζωές και θα θρηνήσουμε λιγότερα θύματα, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η ανάκαμψη της οικονομίας την επόμενη ημέρα». Γρήγορα όμως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του πιο έτοιμοι από πριν όπως έλεγε, καθώς τα επόμενα κύματα της πανδημίας γονάτισαν τη χώρα με 13.000 νεκρούς, γονάτισαν και την οικονομία με το οκτάμηνο κλείσιμο της αγοράς.

■ Σε ομιλία του στη Βουλή στις 7 Σεπτεμβρίου 2020 επέμενε στην ίδια γραμμή, παρά τα πρώτα σημάδια ότι κάτι δεν πάει και τόσο καλά, λέγοντας: «Η Ελλάδα και τα κατάφερε στο πρώτο κύμα και εξακολουθεί, θέλω να το τονίσω αυτό, εξακολουθεί να τα καταφέρνει και τώρα. Και ναι, οι απώλειες περιορίστηκαν και η Ελλάδα έγινε διεθνές παράδειγμα για την άμυνά της απέναντι στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης».

■ Στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ στις 13 Σεπτεμβρίου 2020, και παρότι το άνοιγμα του τουρισμού είχε αποτύχει παταγωδώς, είχε πει: «Κάτι καταφέραμε και σώσαμε από τον τουρισμό φέτος και είναι μια μικρή ανάσα σε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Και ελπίζουμε, τουλάχιστον, στο τέλος της τουριστικής σεζόν να καταφέρουμε να έχουμε ακόμα κάποιους επισκέπτες για να υποστηρίξουν το εισόδημα».

■ Στις 16 Οκτωβρίου 2020 σε συνέντευξή του μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είχε υποστηρίξει: «Εχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής στην Ελλάδα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες να κρατήσουμε τα κρούσματά μας σε ένα σχετικά σταθερό σημείο και έχουμε πια κοινούς ευρωπαϊκούς δείκτες…» Αστοχη δήλωση ακόμα μία φορά, αφού λίγες μέρες μετά κήρυξε νέο, το δεύτερο lockdown, που κράτησε μέχρι τον Μάιο.

■ Στις 31 Οκτωβρίου 2020, σε μήνυμά του για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και για τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, υποστήριξε: «…Τα καταφέραμε. Τα στοιχεία δείχνουν πως, ακόμα και σήμερα, η Ελλάδα είναι στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα στην Ευρώπη».

■ Το ίδιο ακριβώς επανέλαβε λίγες μέρες μετά, στις 5 Νοεμβρίου 2020, σε συνέντευξη Τύπου, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα: «Και θέλω να τονίσω ότι, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα και σήμερα τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις πιο πολλές ευρωπαϊ-κές χώρες»…

Πλημμύρες 2020 στην Εύβοια

Και στον τομέα αυτό η βαθμολογία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη είναι κάτω από τη βάση. Πριν από έναν χρόνο οι πλημμύρες στην πολύπαθη Εύβοια προκάλεσαν τον θάνατο οκτώ ανθρώπων. Γράφει η Wikipedia: «Στα Πολιτικά έχασαν τη ζωή τους δύο ενήλικες και ένα βρέφος οκτώ μηνών, στην Αμφιθέα άλλοι δύο ενήλικες, ενώ στην περιοχή Μπούρτζι, κοντά στο Λευκαντί, έχασαν τη ζωή τους δύο ενήλικες, ενώ στο Λευκαντί παρασύρθηκαν από τα νερά δύο άνθρωποι, μία γυναίκα 73 ετών και ένας άντρας 72 ετών. Ενώ η γυναίκα διασώθηκε από τη θάλασσα, ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός στους Αγίους Αποστόλους Καλάμου στην Αττική, στην απέναντι ακτή του Νότιου Ευβοϊκού. Αναγνωρίστηκε ως ο στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη, Γιώργος Λιβέρας, 72 ετών. Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε 2.500 σπίτια, καθώς εκτεταμένες ζημιές σε επιχειρήσεις και καλλιέργειες… Επίσης ζημιές έγιναν σε γέφυρες, το οδικό δίκτυο υπέστη καταστροφές, εκτεταμένες ζημιές υπέστη το δίκτυο υδροδότησης και ηλεκτροδότησης των χωριών».

«Περιμένετε»

Κι αν νομίζετε ότι έναν χρόνο μετά οι ζημιές αποκαταστάθηκαν, κάνετε λάθος!
Σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ληλαντίου, που μαζί με την Επιτροπή Κατοίκων Καστέλας διεκδικούν αντιπλημμυρικά έργα υποδομών, αποζημιώσεις και αποκατάσταση των ζημιών που σημειώθηκαν, αναφέρουν: «Κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα της πλημμύρας και μας ζητάνε ακόμη να περιμένουμε ενώ έχει αποκαλυφθεί ότι για τη μελέτη και την οριοθέτηση του Λήλα ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα τόσους μήνες. Απαιτούμε από κυβέρνηση – Περιφέρεια – δήμο να σταματήσουν να τζογάρουν τις ζωές μας! Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας ΤΩΡΑ. Οχι άλλοι νεκροί. Φτάνει πια…»

Η ανακοίνωση αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στον πρωθυπουργό που μόλις προχθές δεσμεύτηκε ότι στις καμένες περιοχές της βόρειας Εύβοιας θα αρχίσουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα και έργα αποκατάστασης της περιοχής.

Μετρώντας «επιτυχίες»

Ο κ. Μητσοτάκης προχθές στο «διάγγελμά» του είπε επίσης ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία και τις αλλεπάλληλες εθνικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ποια επιτυχία όμως, όταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι ακόμα σε ισχύ, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να έχει όλο και νέες απαιτήσεις στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, όπου τώρα ζητάει την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, με τον Ερντογάν να προσπαθεί να δημιουργεί ανενόχλητος τετελεσμένα και στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

 
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αγωνία στο Μαξίμου για την ομιλία Καραμανλή στην Καλαμάτα

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Καλαμάτα εν όψει της επίσκεψης του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα με τους οπαδούς του Αντώνη...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπουργός μανεκέν δείχνει είκοσι χρόνια νεότερος

Τον αποκαλούν μανεκέν και όχι άδικα αφού το τελευταίο διάστημα παρά τα χρονάκια του έχει ξανανιώσει. Ο λόγος για υπουργό...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ… «έφαγαν» τον γαλάζιο μαχητή, Αυγενάκη!

Δεν θα συνεχίσει να προσφέρει τις… υπηρεσίες του στον πρωτογενή τομέα, από τη θέση του προέδρου ενός νέου Αναπτυξιακού Φορέα,...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίλφοϊλ: «Η Ελλάδα δεν είναι παθητικός θεατής στο ενεργειακό μέλλον της Ευρώπης, είναι πρωταγωνιστής»

«Το 2025 ήταν η πιο σημαντική χρονιά στην πρόσφατη ιστορία των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας», υπογράμμισε η...
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok: «Μείωση φόρων σημαίνει αύξηση μισθών»

Σε βίντεο που ανάρτησε στο TikTok, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε τη μείωση των φόρων. Οι οποίες, όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός,...
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Δημοσκόπηση: Πώς κρίνετε την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές;

Ο πρωθυπουργός πρότεινε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο της επέκταση της επιστολικής ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές. Η...
ΕΛΛΑΔΑ

Ούτε μία συγνώμη στην επιστολή του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» στους εργαζόμενους, μετά την τραγωδία

Ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα», μετά την τραγωδία στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα, απέστειλε επιστολή στους εργαζομένους του. Σε αυτήν εκφράζει την...
ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο «100»

Για περίπου μισή ώρα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης το «100», ο αριθμός έκτακτης ανάγκης της Ελληνικής Αστυνομίας για την...
ΕΛΛΑΔΑ

Νεότερα για την υγεία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, που βρίσκεται σε νοσοκομείο της Τιμισοάρα

Καλά νέα έρχονται από το νοσοκομείο της Τιμισοάρα, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 20χρονος τραυματίας, οπαδός του ΠΑΟΚ, από το...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διαβάστε επίσης