Τώρα φαίνεται το εθνικό έγκλημα

Κάθε ημέρα που περνάει φέρνει στο φως την αντεθνική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Must Read

Η «δημοκρατία» έγραφε το προφανές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο αρνείτο να παραδεχτεί το πολιτικό σύστημα: Οποιαδήποτε αναγνώριση «μακεδονικότητας» στα Σκόπια, είτε στο όνομα είτε στην εθνικότητα ή στη γλώσσα, αποτελεί έγκλημα κατά του έθνους και του λαού.

Διαβάστε ακόμα: Η Συμφωνία των Πρεσπών γκρεμίζεται και το ελληνικό πολιτικό σύστημα το χαβά του

Τελικά, παρά τη λαϊκή οργή και τον πάνδημο ξεσηκωμό εναντίον της αθλιότητας που είχαν συμφωνήσει ΤσίπραςΖάεφ και Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνώρισε και Βόρεια «Μακεδονία» και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει την προδοτική συμφωνία – συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μόλις υπεγράφησαν οι Πρέσπες, η πλευρά των Σκοπίων… ξέχασε τον όρο «Βόρεια» και χρησιμοποιεί τη λέξη «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς προσδιορισμό, ενώ προλειαίνεται το έδαφος της διεθνούς αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονίας».

Η κυβέρνηση Ζάεφ έχασε τη δεδηλωμένη και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας.

Όλα αυτά οδηγούν στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη: Οι Σκοπιανοί, έχοντας στο χέρι την ελληνική αναγνώριση της «μακεδονικότητάς» τους, θα αποκαλούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη χώρα τους «Μακεδονία» και τους πολίτες του κρατιδίου «Μακεδόνες». Η χώρα αυτή ήδη έχει γίνει δεκτή ως μέλος του ΝΑΤΟ και αυτός ο οργανισμός δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με την πιθανή… μετονομασία του κρατιδίου από Βόρειος «Μακεδονία» σε… σκέτη «Μακεδονία». Και η συνέχεια θα δοθεί με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και όταν η Ελλάδα προσπαθήσει να αντιδράσει, θα ακούγεται ως αντίλογος η αρχική αποδοχή των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη να ονομαστούν τα Σκόπια «Βόρειος Μακεδονία». Είναι βέβαιο ότι οι «σύμμαχοί» μας θα μας συμβουλεύσουν να μην κάνουμε έτσι για μια λέξη που θα έχουν αφαιρέσει από την ονομασία τους οι Σκοπιανοί – κι αυτή η λέξη θα είναι το «Βόρεια»…

Κάθε ημέρα που περνάει φέρνει στο φως την αντεθνική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This