Λίστες Πέτσα: Στην Ολομέλεια σήμερα η πρόταση για εξεταστική

Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει την εισήγηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα καταθέσει δική της (προς το παρόν) και θα επιχειρήσει να μην τραβήξει η διαδικασία επί μακρόν

Must Read

Εφτασε επιτέλους η ώρα για τις σκανδαλώδεις λίστες Πέτσα, καθώς συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια -ύστερα από καθυστερήσεις και αναβολές- η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ με πρόφαση την πανδημία, καθώς και την εταιρία δημοσκοπήσεων Opinion Poll.

Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει απόψε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο δεν αναμένεται να καταθέσει δική της αυτοτελή πρόταση, όπως διαμήνυε αρχικώς, τουλάχιστον όχι σήμερα. Πάντως, η κυβερνώσα παράταξη φαίνεται πως θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να υπονομεύσει την έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται προ των πυλών, καθώς υπάρχουν φήμες πως θα προσπαθήσει να μην τραβήξει επί μακρόν και να επισπεύσει το κλείσιμο των εργασιών της. Αλλωστε, από την πρώτη στιγμή το Μαξίμου έδειξε πως δεν ήθελε τη συγκρότηση μιας τέτοιας επιτροπής που θα στρέφεται κατά του Στέλιου Πέτσα, καθυστερώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης.

Να σημειωθεί πως η σημερινή συζήτηση θα διεξαχθεί απόντος του πρωθυπουργού, ο οποίος θα βρίσκεται στη Γαλλία. Αυτή τη φορά, ωστόσο, τα υπουργικά έδρανα δεν θα είναι άδεια, όπως είχε γίνει λόγου χάρη στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μεταξύ άλλων, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, από τον Γιώργο Γεραπετρίτη. Εισηγητής της Ν.Δ. θα είναι ο Δημήτρης Καιρίδης, ενώ του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτούνται 120 θετικές ψήφοι προκειμένου να περάσει η πρόταση, οι οποίες και θεωρούνται δεδομένες, εφόσον τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν ταχθεί υπέρ της συγκρότησης της εξεταστικής. Οσο για το Κίνημα Αλλαγής, η θετική του στάση στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώθηκε και χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Μεγάλο ερώτημα παραμένει η ψήφος του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς δεν θεωρείται απίθανο να διαφοροποιηθεί εκ νέου, συντασσόμενος με τη Ν.Δ. Πάντως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος υπάρχει η εικόνα πως και ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές, θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδωμεν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This