Όλα καλά, όλα ανθηρά: «Τα έχουμε πάει πολύ καλά … Τα μέτρα είναι απολύτως λογικά»

Δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, μόνο «επιτυχίες»…

Must Read

Σε ρυθμούς… ελληνικού κινηματογράφου φαίνεται ότι κινούνται στην Κυβέρνηση και έχοντας μάλλον δει την ταινία «Ο αισιόδοξος», με τους Κώστα Βουτσά και Νίκο Ρίζο να επαναλαμβάνουν την ατάκα «όλα καλά, όλα ανθηρά», συμπεριφέρονται ακριβώς έτσι.

Γιατί το ότι συνεχίζουν να βλέπουν παντού… επιτυχίες, με τη χώρα να μετρά σχεδόν 21.000 νεκρούς, τα νοσοκομεία να είναι διαλυμένα (αφού ουδέποτε έγινε ενίσχυση του ΕΣΥ), τα κρούσματα να αυξάνονται ραγδαία λόγω Όμικρον– όπως λένε- και τον κόσμο να έχει απηυδήσει πια με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, μόνο ως κινηματογραφικό σενάριο μπορεί να εκληφθεί.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος μόνο που δεν… χειροκρότησε την Κυβέρνηση (και τον εαυτό του βεβαίως, βεβαίως) για τις «προσπάθειές της» και την «επιτυχία» της…

«Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει προσπαθεί, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία. Και νομίζω ότι μέχρι τώρα, με όποια προβλήματα δημιουργούνται, τα έχουμε πάει πολύ καλά», δήλωσε στην ΕΡΤ, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο απαντά στις αντιδράσεις για την ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου σε εστίαση, διασκέδαση και γήπεδα.

Και συνέχισε ισχυριζόμενος: «Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με τι ταχύτητα έρχεται (σ.σ. αλλά τα… επείγοντα μέτρα θα ισχύσουν σχεδόν μια εβδομάδα μετά…) και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή. Τα μέτρα είναι απολύτως λογικά (σ.σ. για ποιον; ) και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Δεν υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ, μόνο επιτυχίες…

Ο κ.Γεωργαντάς επανέλαβε αυτό που είπε χθες το βράδυ και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας: «Παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Αναλύοντας τις «επιτυχίες» της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός πρόσθεσε πως η Ελλάδα πρώτη έριξε το χρονικό διάστημα χορήγησης της τρίτης δόσης στους τρεις μήνες μετά τη δεύτερη: «Αυτό μας έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά στον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση που είναι πολύ καθοριστική για τον περιορισμό της Όμικρον. Αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων».

Βέβαια παρά τα νούμερα και τις πρωτιές που με στόμφο ξεστόμισε ο κ. Γεωργαντάς, η ουσία παραμένει: το ΕΣΥ λυγίζει αβοήθητο και η μετάδοση του ιού δεν έχει σταματήσει, ασχέτως τρίτης δόσης.

νοσοκομεία

Σε ότι αφορά τα σχολεία και το ενδεχόμενο να ανοίξουν λόγω Όμικρον- λίγο αργότερα και όχι στις 10 Ιανουαρίου, η απάντησή του ήταν: «Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο. Από τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».

Στο θέμα αυτό ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια συζήτηση στο τραπέζι για παράταση των διακοπών στα σχολεία»,  ενώ για τους εμβολιαστικούς αριθμούς είπε: «7,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και ένα ποσοστό κοντά στο 90% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει κάνει την τρίτη δόση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This