Η πατρίδα δεν ξεχνάει τη θυσία των ηρώων 26 χρόνια μετά τα Ίμια

«Αθάνατοι και αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού»

Must Read

Πέρασαν 26 χρόνια από το μοιραίο βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 1996, όταν έχασαν τη ζωή τους οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη πληρώματος ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια.

Τη θυσία τους υπενθύμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, με ανάρτησή του στα social media, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος, Εκτορας Γιαλοψός. Επεσαν στην υπηρεσία για την πατρίδα 31 Ιανουαρίου 1996 στα Ιμια. Θα τους θυμόμαστε για πάντα, θα τους τιμάμε πάντα! Αθάνατοι!».

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε με ανάρτησή του: «Πέρασαν 26 χρόνια από εκείνη τη νύχτα στα Ιμια. Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Οι Καραθανάσης, Βλαχάκος και Γιαλοψός πέρασαν στο πάνθεον των ηρώων του έθνους και θα τους τιμούμε πάντα. Αθάνατοι και αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας του Πολεμικού Ναυτικού».

Αλλά και ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικαστικά με φωτογραφία των Ιμίων, την ελληνική σημαία και τα ονόματα των τριών ηρώων, μαζί με τη λέξη «Αθάνατοι».

Μαύρη νύχτα

Την κρίση των Ιμίων θύμισε κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Σαν σήμερα το 1996 “έφυγαν” τρία παλικάρια, είχαμε τα Ιμια. Εάν έπραττε εκείνη τη μαύρη νύχτα πατριωτικά η κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Αλλά εκείνη η ιστορία έχει ονοματεπώνυμο: Κώστας Σημίτης», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.

Μήνυμα για την ημέρα μνήμης των γεγονότων των Ιμίων εξέπεμψε και ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μπιάγκης. «Η άδικη απώλεια των τριών ηρώων αποτελεί ίσως την πιο τρανή απόδειξη για την αυτοθυσία που χαρακτηρίζει τους Ελληνες όταν καλούνται να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τα ιδανικά της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This