Σκάνδαλο Novartis: Ο Λοβέρδος επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Αστείες δικαιολογίες για τη δεύτερη μετάφραση του εγγράφου που είχε στείλει το FBI και τον ενέπλεκε σε δωροδοκία

Must Read

Καμπάνια, έχει ξεκινήσει ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, νομίζοντας πως θα πείσει τον κόσμο ότι είναι άνευ σημασίας το γεγονός ότι… χάθηκε στη μετάφραση το όνομά του από έγγραφο του FBI που τον ενέπλεκε σε δωροδοκία από τη φαρμακευτική εταιρία Novartis.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Ξεχνά, βέβαια, να εξηγήσει πώς η εισαγωγή μιας μετάφρασης χωρίς το όνομά του, ειδικώς στη δικογραφία της υπόθεσης για τη δήθεν σκευωρία, μπορεί να οδηγήσει στη συγκάλυψη και της δικής του εμπλοκής στο κανονικό σκάνδαλο Novartis.

Για την ιστορία, υπενθυμίζουμε πως το έγγραφο αυτό είχε σταλεί αρχικώς στην Ελένη Τουλουπάκη, από το FBI, όταν ήταν ακόμη εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς. Η κυρία Τουλουπάκη, ακολούθως, το είχε στείλει για μετάφραση στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών. Όμως, η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που εξετάζει το σενάριο της δήθεν σκευωρίας χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος το έστειλε ξανά για μετάφραση. Σε αυτήν τη δεύτερη μετάφραση είναι που το όνομα του κ. Λοβέρδου απουσίαζε ολοσχερώς, παρά το γεγονός, μάλιστα, πως στο αγγλικό κείμενο αναφέρεται δύο φορές.

Ελένη Τουλουπάκη

Την καμπάνια του κ. Λοβέρδου, λοιπόν, φιλοξένησε χθες η εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία βρήκε πρόσφορο έδαφος για να επαναλάβει μερικά από τα τσιτάτα που έχει καθιερώσει σαν μανιέρα τις τελευταίες ημέρες. Βασικός πυρήνας της επιχειρηματολογίας του είναι πως δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία το γεγονός πως εξαφανίστηκε το όνομά του από τη δεύτερη μετάφραση του εγγράφου, επειδή υπάρχει στην πρώτη μετάφραση. Υπερτονίζει, μάλιστα, πως αυτή την πρώτη μετάφραση την είχε καταθέσει και ο ίδιος στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η αλήθεια, όμως, κρύβεται μακριά από τις κραυγές του Ανδρέα Λοβέρδου. Η κυρία Αλεβιζοπούλου έχει στείλει ήδη τα ευρήματα που προέκυψαν από την ανακριτική διαδικασία (την οποία έκλεισε άρον άρον) στην εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου και στα ευρήματα αυτά υπάρχει, πλέον, η μετάφραση χωρίς το όνομά του. Με αυτό το κείμενο θα κληθεί το Δικαστικό Συμβούλιο να πάρει την απόφαση για το εάν υπάρχει η πιθανότητα να έχει διαπραχθεί κάποια δήθεν σκευωρία. Και, φυσικά, το σενάριο της σκευωρίας μπορεί να σταθεί μόνον εάν δεν υπάρχει καμία εμπλοκή πολιτικού προσώπου στο σκάνδαλο Novartis.

Επομένως, ήξεραν πολύ καλά αυτοί που αφαίρεσαν το όνομα ποια είναι η χρησιμότητα αυτού του… χειρουργείου. Το μόνο ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι το γιατί το έστειλε ξανά για μετάφραση η κυρία Αλεβιζοπούλου.

Όσο για τους προστατευόμενους μάρτυρες, τους οποίους για άλλη μία φορά ο κ. Λοβέρδος απαξιώνει; Αρκεί να του υπενθυμίσουμε πως στις ΗΠΑ οι καταθέσεις κάποιων προστατευόμενων μαρτύρων ανάγκασαν τη Novartis να πληρώσει 347.000.000 δολάρια για διαφθορά ειδικά στη χώρα μας. Προφανώς, ο φαρμακευτικός κολοσσός πλήρωσε αυτό το ποσόν επειδή αποδέχτηκε αυτές τις μαρτυρίες. Μπορεί, μάλιστα, να αποδέχτηκε κι αυτές στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το όνομά του…

Θράσος: Θα μιλήσει σε συνέδριο για την Υγεία

Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. συντρέχουν δύο τινά: ή έχουν «μαύρη» αίσθηση του χιούμορ ή δεν καταλαβαίνουν πού πατάνε και πού βρίσκονται. Διαβάζει κανείς στην πρόσκληση που έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία ότι η εφημερίδα «Πρώτο θέμα» και το ιατρικό site ygeiamou.gr διοργανώνουν σήμερα συνέδριο με θέμα «Το σύστημα Υγείας στη νέα εποχή», στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Στο συνέδριο έχουν κληθεί να εκφράσουν τις απόψεις τους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργοί της κυβέρνησης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διακεκριμένα μέλη της εγχώριας και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας και στελέχη επιχειρήσεων με δραστηριότητα στον κλάδο του φαρμάκου και της ασφάλισης. Κι από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. ποιος νομίζετε ότι θα εκπροσωπήσει το κόμμα;

Ο Ανδρέας Λοβέρδος! Θα συμμετάσχει σε τραπέζι, ομού με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου, τη διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Θεανώ Καρποδίνη και τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, πρόεδρο της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Θέμα, η ασφάλιση ως πυλώνας στήριξης του συστήματος υγείας. Τα παίζει στα δάχτυλα αυτά ο Ανδρέας, αλλά, εκεί στη Χ. Τρικούπη, φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να το πάνε μέχρι την άκρη…

Σε πανικό η κυβέρνηση

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος και η κυβέρνηση βρίσκεται υπό το κράτος του μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Μετά τα ακλόνητα στοιχεία για την παραποίηση του εγγράφου του FBI έχει χάσει την ψυχραιμία της και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, βλέποντας το αφήγημά της περί σκευωρίας να καταρρέει.

Έτσι, αντί να επιδιώκει η ίδια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή, κινείται ενοχικά, υποβαθμίζει το γεγονός της παραποίησης, δείχνει να θέλει πάση θυσία τη συσκότιση και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης, ενώ τα κυβερνητικά στελέχη λένε άλλα ‘ντ’ άλλων και συχνά χάνουν και την ψυχραιμία τους.

Όπως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που είπε χθες πως «δεν έχει προκύψει απολύτως κανένα νέο στοιχείο και είναι απολύτως σαφές ότι πρόκειται για την κορύφωση μιας προσπάθειας αυτών που έρχεται η ώρα να λογοδοτήσουν στην ελληνική Δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους στη σκευωρία της Novartis, προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση, να συσκοτίσουν, με δεδομένο ότι όλα τα έγγραφα είναι γνωστά και έχουν ληφθεί υπόψη από τη Δικαιοσύνη…»

Αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είχε στον τηλεοπτικό αέρα έντονο καβγά -χάνοντας και την ψυχραιμία του- με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Τσίπρα.

Την ώρα που μιλούσαν στον Οpen για την παραποίηση του εγγράφου οι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιώργος Τσίπρας και Κώστας Σκανδαλίδης, παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Γεωργιάδης. Η κατάληξη ήταν να ανταλλάξει βαριές κουβέντες με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο διάλογος που ακολούθησε: 

Τσίπρας: Η απόφαση αρχειοθέτησης έχει εντοπίσει χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Γεωργιάδη, τα οποία λέει καθαρά μέσα ότι δεν ξέρουμε από πού βρέθηκαν.

Γεωργιάδης: Αυτό το βλακώδες επιχείρημα…

Τσίπρας: Μαζέψου, δεν μιλάω άλλο μαζί σου…

Γεωργιάδης: Αυτά που λέτε είναι βλακείες, είναι βλακείες, κύριε, και βαρέθηκα να ακούω βλακείες στην τηλεόραση από ανθρώπους σαν κι εσάς.

Τσίπρας: Εγώ θα είχα μεγάλο πρόβλημα στη θέση σας με τέτοια απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Γεωργιάδης: Έρχεσαι, συκοφαντείς έναν συνάδελφο κι έναν οικονομικό εισαγγελέα και λες ότι με συγκαλύπτει και δεν ντρέπεσαι! Γελοίε!

Τσίπρας: Είσαι 100%. Και ένοχος είσαι, απλά υπάρχει ο νόμος Βενιζέλου και γι’ αυτό τη γλίτωσες. Θα με πει γελοίο… Δεν ντρέπεσαι λίγο;

Αργότερα ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Real για τη Novartis και το έγγραφο, είπε πως, όταν πρωτοάκουσε την είδηση, θυμήθηκε ότι το έγγραφο με το όνομα του κ. Λοβέρδου το είχε δώσει ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή, στην Προκαταρκτική Επιτροπή. Επίσης αναφέρθηκε και στο επεισόδιο με τον Γ. Τσίπρα. «Έλεγε πως βρέθηκαν στους λογαριασμούς του Γεωργιάδη αδιευκρίνιστα ποσά από τη Novartis και θα κρίνει η Δικαιοσύνη. Ξέρετε να εκκρεμεί κάποια έρευνα της Δικαιοσύνης εναντίον μου για αδιευκρίνιστα ποσά και δεν το ήξερα;» ανέφερε.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This