Πέρασε το νομοσχέδιο για ασυνόδευτα ανήλικα

Το ψήφισε μόνο η Ν.Δ. Αντιδράσεις από τα κόμματα. Ανατίθεται η φροντίδα παιδιών σε φορείς, ΜΚΟ και ιδιώτες, χωρίς κριτήρια!

Must Read

Σε κλίμα μεγάλης έντασης -με το βλέμμα όλων βεβαίως να είναι στραμμένο και στις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα- «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης για τα ασυνόδευτα ανήλικα.

Το νομοσχέδιο καταψηφίστηκε από άπασα την αντιπολίτευση, με τα κόμματα να καταγγέλλουν πως παραδίδεται η φροντίδα τους σε διάφορους φορείς και ΜΚΟ χωρίς κριτήρια και δικλίδες ασφαλείας, ακόμη και σε ιδιώτες. Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι ειρωνείες και τα λογής λογής σχόλια εις βάρος της Ν.Δ., η οποία προεκλογικώς δεσμευόταν πως θα βάλει τάξη στο άναρχο τοπίο των ΜΚΟ και σήμερα τις πριμοδοτεί.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος άσκησε σφοδρότατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στο Μεταναστευτικό κατηγορώντας την πως «εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία», παραπέμποντας και στα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την απογραφή και σχολιάζοντας σκωπτικά «μπράβο σας που αντικαταστήσατε τους Ελληνες με αυτούς που εισήλθαν παράνομα στη χώρα». Η παρέμβασή του προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο οποίος υποστήριξε πως «καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο», επιμένοντας πως οι μεταναστευτικές ροές σήμερα είναι οι χαμηλότερες όλων των εποχών, ενώ ανέφερε πως οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι το 0,4% του συνολικού πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση της ανεξάρτητης βουλευτού Αγγελικής Αδαμοπούλου για την έλλειψη εργατών γης, ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε πως εντός του έτους θα κατατεθεί νέος Κώδικας Μετανάστευσης για κάθε κατηγορία εργάτη γης. «Κοιτάμε το θέμα από μηδενική βάση, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα με το υφιστάμενο πλαίσιο, που μας δίνει τη δυνατότητα για 20.000 εργάτες για την κάλυψη αναγκών στον αγροτικό τομέα» υποστήριξε ο υπουργός, αναφέροντας πως έχει λάβει δεκάδες επιστολές αγροτικών οργανώσεων που ζητούν να απλοποιηθεί η διαδικασία. Πάντως, η αντιπαράθεση για το Μεταναστευτικό και ιδίως το θέμα των εργατών γης συνεχίζεται σήμερα, καθώς κυρώνεται στην Ολομέλεια με διαδικασίες φαστ τρακ το μνημόνιο κατανόησης με το Μπανγκλαντές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This