Η απελπισμένη προσπάθεια της Ντόρας να καλύψει το Μαξίμου…

...και να κουκουλώσει όσα είπε ο (εκλεκτός της) Δεμίρης

Must Read

Υστερα από πολυήμερη και ύποπτη σιγή, η Ντόρα Μπακογιάννη αποφάσισε χθες να παρέμβει υπέρ του πρωθυπουργού αδελφού της. Το έπραξε όμως με τρόπο που αποκαλύπτει ότι η οικογένεια και το Μαξίμου, αντί να σκύψουν το κεφάλι από ντροπή, ενδιαφέρονται να καταγγείλουν όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ουσιαστικά ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης (πολιτογραφημένος ως «άνθρωπος της Ντόρας» στο ΥΠΕΞ) παραδέχθηκε ότι σχεδόν όλη η χώρα τελεί υπό παρακολούθηση.

«Εχουμε απέναντί μας μια αντιπολίτευση η οποία έχει αποφασίσει ότι αυτό είναι ένα θέμα. Το καταλαβαίνω, γιατί ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης. Καταλαβαίνω, λοιπόν, ότι θέλουν να το μεγιστοποιήσουν, αλλά είναι διαφορετικό το να το μεγιστοποιήσουν από το να παραβούν κάθε αρχή και κάθε κανόνα ο οποίος διέπει τη λειτουργία των επιτροπών» δήλωσε χθες (Σκάι), συμπληρώνοντας: «Εγώ τα έχασα χθες. Εχεις μια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Οι βουλευτές που μετέχουν πρέπει να υποσχεθούν ότι θα τηρούν το απόρρητο και αφού φύγουν από βουλευτές, και βλέπω δημόσια δήλωση του κ. Κατρούγκαλου. Από ένα σημείο και πέρα δεν έχουμε πλέον κανενός είδους τήρηση των κανόνων».

Ακολούθησε παρέμβαση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου. «Η απαλλαγή από το καθεστώς Μητσοτάκη αποτελεί σήμερα δημοκρατικό και πατριωτικό καθήκον» τόνισε και, αφού υπενθύμισε ότι «στην αρχή διέρρεαν ότι παρακολουθούσαν πολιτικό αρχηγό για σχέσεις του με την Κίνα, μετά ότι το ζήτησαν οι υπηρεσίες της Αρμενίας και της Ουκρανίας, για να διαψευστούν κατηγορηματικά και να το μαζέψουν άρον άρον. Τώρα, ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη μάς ενημέρωσε ότι υπάρχει σχέδιο πολιτικής ανωμαλίας και απειλής του πολιτεύματος, την ώρα που κυβερνητικές πηγές διαρρέουν επίσημα στο σημερινό ρεπορτάζ των “Financial Times” πως πίσω από όλα βρίσκεται η Ρωσία».

Από το ΚΙΝ.ΑΛ. ο Δημήτρης Μάντζος επανέλαβε ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να συγκληθεί εκ νέου άμεσα και αύριο το πρωί, πάντως πριν από την Ολομέλεια», ενώ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο ζητεί την προβλεπόμενη ενημέρωση για τις άρσεις απορρήτου του, την οποία «ποτέ δεν έλαβε μέχρι τώρα», όπως επισημαίνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This