Η άγρια κόντρα Αυγενάκη – Σακοράφα στη Βουλή, με προσβολές και σεξιστική επίθεση

Must Read

Μετά τα «πηγαίνετε να πιείτε λίγο νερό έξω να συνέλθετε» που είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης στη βουλευτή Σοφία Σακοράφα (και την δήθεν διόρθωση «πιείτε ένα καφέ» που έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού), η κόντρα των δύο είχε και συνέχεια.

Στην δεύτερη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο Λ. Αυγενάκης επανήλθε στην κόντρα έριξε λάδι στη φωτιά. Οι διάλογοι είναι αποκαλυπτικοί της έντασης και των προσβολών.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Θα πω, για πολλοστή φορά, όσο επαναλαμβάνει η κυρία Σακοράφα το λάθος, θα διορθώνεται. Ότι είναι απολύτως θεσμοθετημένη η διαδικασία καταβολής των χρημάτων, τόσο από την τακτική επιχορήγηση, όσο και από την έκτακτη χρηματοδότηση, η οποία προέρχεται μέσα από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης των στοιχηματικών εταιρειών. Όσο επιμένει να διαστρεβλώνει τα πράγματα θα παίρνει την απάντηση την πρέπουσα, έτσι ώστε να καταλάβει ότι εδώ, δεν πέφτει τίποτα κάτω. Σαφώς και δεν υπάρχει κανένα σεξιστικό υπονοούμενο, προς Θεού, μακριά από εμένα αυτά τα πράγματα. Το αν εσείς δεν θέλετε να το καταλάβετε, είναι δικό σας πρόβλημα, δεν είναι δικό μου και από την άλλη, βεβαίως, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στον τρόπο διοίκησης, κυρία Σακοράφα. Είστε η μειοψηφία με τον τρόπο με τον οποίο διοικείτε και ευτυχώς για τον υπόλοιπο κόσμο δεν είστε η αντιπροσωπευτικότερη μορφή και η συμπεριφορά σας δεν είναι η αντιπροσωπευτική εικόνα και θέση του ανθρώπου που εκπροσωπεί το μέσο στιβικό αθλητή. Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν εκπροσωπείτε με τον τρόπο σας αυτό που υπηρετεί συνολικά ο αθλητισμός και ειδικότερα ο στίβος.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Να γίνετε πιο σαφής, κύριε Υπουργέ.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Κυρία Σακοράφα, να μάθετε να ακούτε, δεν είστε το κέντρο του κόσμου.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Σας ακούω με μεγάλη προσοχή. Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να γίνει λίγο πιο σαφής.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Είμαι πολύ σαφής. Είστε μειοψηφία, η συμπεριφορά σας είναι μειοψηφική. Δεν αποτελείτε τον κανόνα της στιβικής κοινότητας. Είμαι σαφής; Αποτελείτε μια μειοψηφία, μια κακιά μειοψηφία, η οποία κάνει τα πάνδεινα να δικαιολογήσει τους ρόλους της αριστερής προερχόμενης ιδεολογικής καταβολής σας, με αποτέλεσμα να τα κάνετε «μαντάρα». Δυστυχώς ή ευτυχώς, κυρία Σακοράφα, για άλλη μια φορά με διακόπτετε, δεν δέχεστε την κριτική δυστυχώς. Θέλετε να κρίνετε και κρίνετε πολύ αυστηρά, αλλά όταν σας κρίνουν αυτομάτως ενοχλείστε. Δεν πειράζει. Ο κόσμος ξέρει.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Κύριε Υπουργέ, ξέρετε πολύ καλά τι μου θυμίζετε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Σακοράφα, ο καθένας εδώ, ο κάθε ομιλητής λέει ό,τι θέλει. Μην διακόπτετε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Εντάξει, τελειώσατε; Έχω το δικαίωμα να συνεχίσω; Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Η δημοκρατία σας που με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και μέσα στον ΣΕΓΑΣ, δυστυχώς, δεν είναι η δημοκρατία που υπηρετούμε όλα τα κόμματα και όλοι οι πολίτες και όλοι οι Βουλευτές εδώ πέρα. Κρίνετε, σχολιάζετε, θα δέχεστε και την κριτική. Αποτελείτε μειοψηφία, η συμπεριφορά σας είναι η μειοψηφία, δεν αποτελείτε τον κανόνα, τον μέσο όρο της στιβικής κοινότητας ούτε των μελών της Διοίκησης της Ομοσπονδίας. Ο τρόπος σας είναι μειοψηφικός. Δεν είναι πλειοψηφικός.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Είστε στα Διοικητικά Συμβούλια του ΣΕΓΑΣ και δεν το ξέρω, κύριε Υπουργέ;

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού): Ξέρω τα πάντα.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Πώς τα ξέρετε, κύριε Υπουργέ; Μπορείτε να μας πείτε; Μπορείτε; Εκτίθεστε τώρα πια. Αυτή τη στιγμή καταλαβαίνετε τι κάνετε; Εκτίθεστε και ξέρετε γιατί; Γιατί αυτή τη στιγμή ομολογείτε μόνος σας ότι παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μιας Ομοσπονδίας και ξέρετε τι συζητάνε στα Διοικητικά Συμβούλια. Σοβαρά μιλάτε τώρα και το λέτε από τη θέση του Υπουργού αυτό το πράγμα; Όχι, δεν τελείωσα ακόμη, έχω να πω και άλλα. Παρακαλώ, κύριε Πρόεδρε, είναι επί προσωπικού και προηγουμένως έπρεπε να τον έχετε κόψει τον κ. Υπουργό, αλλά τώρα θα συνεχίσω εγώ. Σας παρακαλώ, εάν δεν θέλετε να πάω το θέμα στον Πρόεδρο.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Θέλετε να κατέβω να προεδρεύσετε εσείς;

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Όχι, δεν θα προεδρεύσω. Είστε εσείς Πρόεδρος. Ακούστε κάτι, κύριε Υπουργέ. Το αν είμαι η μειοψηφία ή όχι το αποδεικνύουν όχι τα αποτελέσματα, η διαδικασία του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν θα μου πείτε εσείς εκτός της Ομοσπονδίας πως διοικώ ή όχι. Και ξέρετε κάτι; Θα πω αυτό που είπα προηγουμένως, κύριε Υπουργέ. Εδώ τώρα, αυτή τη στιγμή, μέσα σε αυτή την αίθουσα αποδεικνύονται όλα αυτά που διαβάζω κάθε μέρα στον Τύπο. Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Κυρία Σακοράφα, θέλετε να κατέβω από την έδρα και να σταματήσουμε τη συνεδρίαση; Αυτό θέλετε; Από το πρωί διακόπτετε συνεχώς.

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ (Ειδική Αγορήτρια του ΜέΡΑ 25): Όχι, κύριε Πρόεδρε. Έπρεπε εσείς από τη θέση του Προέδρου προηγουμένως να βάλετε τον κ. Υπουργό στη θέση του, διότι μίλησε με αυτό τον τρόπο σε γυναίκα, με αυτόν τον σεξιστικό τρόπο και δεν το κάνατε, κύριε Πρόεδρε και έπρεπε να το έχετε κάνει.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Αυτή είναι η δική σας εκτίμηση. Κύριε Υπουργέ, συνεχίστε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ (Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού):Σας ευχαριστώ πολύ, κυρία Σακοράφα, που μου δίνετε το λόγο, γιατί εδώ είστε Πρόεδρος της Επιτροπής, είστε επί παντός επιστητού ειδική, αλλά φυσικά δεν δέχεστε επ΄ ουδενί την κριτική. Θα το πω, λοιπόν, για δεύτερη φορά. Κανένα σεξιστικό σχόλιο. Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά μάλλον έχετε μεγάλη φαντασία. Καμία τέτοια προσέγγιση, καμία τέτοια άποψη. Ευτυχώς με άκουσε η Ελλάδα και ευτυχώς με ξέρει και σας ξέρει. Δεύτερον, η συμπεριφορά σας, ο τρόπος σας που διαρκώς συνεχίζετε να διακόπτετε, έχετε πρόβλημα τελικά μεγάλο όπως φαίνεται, δεν δέχεστε την κριτική. Κακό αυτό, γιατί το ίδιο πράγμα κάνετε και στις Διοικήσεις και σαφέστατα με ενδιαφέρει ως Υπουργό να έχω άποψη και εικόνα – όχι να παρεμβαίνω στις Διοικήσεις, στα Διοικητικά Συμβούλια – για τον τρόπο της καλής, της χρηστής διοίκησης. Είναι ένα από τα ζητήματα το οποίο μας απασχολεί και φυσικά θα έπρεπε να απασχολεί και εσάς. Όταν δεν δέχεστε τη διαφορετική άποψη, όταν δεν δέχεστε το διαφορετικό από αυτό που εσείς έχετε στο μυαλό σας, τότε αυτομάτως παρεμβαίνετε με αυτό τον τρόπο παντού, όπου και αν βρίσκεστε. Εδώ δεν σέβεστε τους κανόνες της Βουλής. Τον Κανονισμό της Βουλής τον έχετε καταπατήσει. Με έχετε διακόψει 15 φορές και φαντάζεστε σεξιστικές παρεμβάσεις και ιστορίες. Δηλαδή, πραγματικά θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζετε και σήμερα, όχι μόνο σήμερα, αλλά και σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This