Καραγκούνης και Νικολάου στυλοβάτες του πρώην διαιτητή που εμπλέκεται στους βιασμούς της 12χρονης

Ο άνθρωπος που εμπλέκεται στη φρικαλέα υπόθεση της 12χρονης είχε ισχυρές διασυνδέσεις στο «σύστημα Μαξίμου»

Must Read

Δύο αναρτήσεις που είχε κάνει στο facebook πολύ πριν ξεσπάσει η τωρινή καταιγίδα φανερώνουν τον ισχυρό ρόλο που είχε για τη Ν.Δ. στον Κολωνό ο Φίλιππος Ντόβας. Οπως φαίνεται από τα ντοκουμέντα, ο πρώην διαιτητής, που αρνείται κάθε κατηγορία για τη φρικιαστική υπόθεση των βιασμών της 12χρονης, δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα περιστασιακό ή ανενεργό στέλεχος.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Οπως και ο Ηλίας Μίχος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία, ήταν μέλος της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στον Κολωνό, έτσι και ο Ντόβας είχε επιδείξει ακόμα πιο ενεργή και αρχηγική δραστηριότητα. Σε βαθμό που να φιλοξενεί στις εκδηλώσεις του ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη μέσα και γύρω από το Μαξίμου.

Μέχρι και χθες ο Φίλιππος Ντόβας δεν είχε αφαιρέσει τις επίμαχες αναρτήσεις από τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα. Στο προφίλ του παρουσιάζει αρκετές δράσεις που τις περιγράφει ως «εθελοντισμού», αλλά και κάποιες με ξεκάθαρο πολιτικό υπόβαθρο. Σε μία εξ αυτών, στις 25 Μαρτίου 2019, λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Ντόβας εμφανίζεται σε κοινή -χαμογελαστή- φωτογραφία με τον Γιώργο Πατούλη. Πρόκειται, ουσιαστικά, για τη διαφημιστική καμπάνια του υποψήφιου συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής Ντόβα με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, ο οποίος εκλέχθηκε περιφερειάρχης με την ανεπιφύλακτη υποστήριξη της Ν.Δ.

Η δεύτερη χρονικά ανάρτηση παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στις 15 Μαΐου 2019 ο πρώην διαιτητής ανέβασε στο προφίλ του περισσότερες από 20 φωτογραφίες από την προεκλογική ομιλία που έκανε ως υποψήφιος του Πατούλη σε πλατεία του Κολωνού. Στην ανάρτησή του, μάλιστα, ο Ντόβας επισυνάπτει και δύο ονόματα, ένα εκ των οποίων του βουλευτή Ν.Δ. Κώστα Καραγκούνη. Το σχόλιο του Ντόβα ήταν: «Ευχαριστώ όλες και όλους που παρευρέθηκαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Κολωνού “Σωτήρη Πέτρουλα”. Ευχαριστώ όλους που κοινοποίησαν αποσπάσματα της καταπληκτικής εκδήλωσης και της σεμνής και ταπεινής ομιλίας μου. Είμαι σίγουρος ότι είδατε και διαβάσατε πάρα πολλά, διότι αυτό που έγινε δεν έχει ξαναγίνει με τέτοια οργάνωση και σε ωραίο κλίμα. Δείτε μερικές φωτογραφίες για να δείτε τι πραγματικά έγινε».

Πράγματι, οι φωτογραφίες που επισύναψε ο Ντόβας ήταν διαφωτιστικές. Στην προεκλογική εκδήλωσή του έδωσε το «παρών» ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης. Σε μια από τις φωτογραφίες κάθονται δίπλα δίπλα, όταν τον λόγο πήρε άλλος ομιλητής για να κάνει προμόσιον στον υποψήφιο σύμβουλο της Περιφέρειας.
Ο Κώστας Καραγκούνης είναι δικηγόρος και εκλέγεται σταθερά βουλευτής από το 2009 με τη Νέα Δημοκρατία στην Αιτωλοακαρνανία. Η εκλογική του περιφέρεια δεν είναι στην Αττική. Από το 2012-13 ήταν υφυπουργός Δικαιοσύνης και με απόφαση Μητσοτάκη έως το 2019 ήταν αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης.

Μπερδέματα με το ΣΔΟΕ

Παρούσα στην προεκλογική ομιλία Ντόβα ήταν και η Σοφία Νικολάου, που αυτές τις μέρες έχει τα γνωστά μπερδέματα με το ΣΔΟΕ. Η Νικολάου ήταν το ίδιο διάστημα υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. Στη συνέχεια ο Μητσοτάκης τη διόρισε γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, θέση από την οποία παραιτήθηκε για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα με τη Ν.Δ. Μάλιστα, η Σοφία Νικολάου πήρε και τον λόγο στην τοπική συγκέντρωση του Ντόβα για να ενισχύσει την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό Πατούλη. Εβγαλαν και φωτογραφίες μαζί, τις οποίες ανέβασε στο προφίλ του ο πρώην διαιτητής.

Το πανό που είχε αναρτήσει ο Ντόβας και διακρίνεται σε αρκετές φωτογραφίες ήταν «Εργα και όχι λόγια, δύναμή μου ο λόγος μου». Καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν ήταν κάποιος υποψήφιος δίχως αναγνώριση από τη Ν.Δ. για την προσφορά του στο κόμμα. Και μόνο ότι στην προεκλογική ομιλία του Ντόβα έσπευσαν ένας εν ενεργεία βουλευτής και πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. όπως ο Καραγκούνης, και μία υποψήφια βουλευτής όπως η Νικολάου, που στη συνέχεια τοποθετήθηκε από τον Μητσοτάκη σε πολύ κρίσιμο πόστο, αποδεικνύει ότι ο Ντόβας είχε ισχυρές διασυνδέσεις και στήριξη για να παίξει δυνατά το χαρτί της υποψηφιότητάς του. Κάτι που φαίνεται, βέβαια, και από το γεγονός ότι επιλέχθηκε από τον Πατούλη για τον συνδυασμό του.

Ο πυρηνάρχης του Κολωνού για τη Ν.Δ. Ντόβας και το μέλος της τοπικής του κόμματος Μίχος βρίσκονται εμπλεκόμενοι σε μια από τις σοβαρότερες υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών. Ο Ντόβας αρνείται ότι άγγιξε καν το 12χρονο κορίτσι. Αυτά, όμως, θα αποδειχθούν στις ανακρίσεις.

Ούτε, φυσικά, μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Πατούλη για την επιλογή του ή τον Καραγκούνη και τη Νικολάου επειδή παρευρέθησαν, όπως συνηθίζεται, σε προεκλογική ομιλία ενός υποψηφίου που τότε ήταν ακόμα υπεράνω πάσης υποψίας. Ωστόσο, κι εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι κατηγορίες και συλληφθεί ο Ντόβας, κανείς από τη Ν.Δ. δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τον γνώριζε. Τουλάχιστον όχι ο Καραγκούνης και η Νικολάου που ήταν στην εκδήλωσή του, ούτε και ο Πατούλης που τον έχρισε υποψήφιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This