Παύλος Πολάκης: Εισαγγελική παρέμβαση για την «προκήρυξη» όπου στοχοποιεί δημοσιογράφους και δικαστές

Δριμύτατη αντίδραση και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Must Read

Σταματημό δεν έχουν οι εξελίξεις αναφορικά με τη σημερινή «εμπρηστική» ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, μέσω της οποίας στοχοποιεί συγκεκριμένους δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες, ορμώμενος από την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, καθώς πριν από λίγη ώρα διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Ο κ. Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν σειρά αναρτήσεων, στις οποίες γίνονται αναφορές σε δικαστικούς, δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου, ενώ, για την ανάρτηση Πολάκη, η Εισαγγελία, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ανακοίνωση Δικαστών και εισαγγελέων

Από την πλευρά της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με δριμεία ανακοίνωσή της κάνει λόγο για βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα και ζητάει άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών “εκκαθαρίσεων” Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας. Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης της χώρας.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This